Legiuitorii ruşi propun pedepse mai dure pentru extremism

0 335

Deputaţii Dumei de Stat a Rusiei au propus creşterea amenzilor şi sentinţelor cu închisoare pentru activităţile extremiste, conform website-ului de ştiri RBC.

Putin

Amendamentele la proiectul de lege antitero au fost aprobate în cadrul celei de-a doua lecturi de către Comitetul pentru Securitate din Duma de Stat a Rusiei. Textele de lege au fost pregătite de deputata Irina Iarovaia din partidul de guvernământ Rusia Unită şi de Viktor Orezov, membru al Consiliului Federaţiei.

Conform noilor amendamente, incitarea publică la ură sau duşmănie – prin mass media sau pe Internet – ar putea atrage o amendă de până la 500.000 de ruble (7.800 USD), spre deosebire de legea actuală, potrivit căreia pot fi acordate amenzi de până la 300.000 de ruble (4.700 USD), a raportat luni RBC. Noile amendamente prevăd, de asemenea, sentinţe cu închisoarea de până la 5 ani, comparativ cu maximul actual de 4 ani.

Pentru acţiuni violente ar putea fi acordată o amendă de până la 600.000 de ruble (9.300 USD), comparativ cu amenda maximă de 500.000 de ruble prevăzută de legislaţia curentă. În acelaşi timp, a mai raportat RBC, ar putea fi acordate sentinţe cu închisoarea de până la 6 ani.

Între timp, numărul persoanelor condamnate pentru extremism a crescut dramatic. În 2015, 414 ruşi au fost condamnaţi pentru incitare la ură sau duşmănie, de aproape 3 ori mai mulţi decât în 2011, a raportat website-ul de ştiri Gazeta.ru, citând raportul din luna mai al Centrului rusesc pentru Reforme Economice şi Politice.

La începutul acestui an, Iarovaia şi Ozerov au prezentat un pachet de proiecte de legi antitero ca răspuns la atacul terorist din octombrie 2015 asupra unui avion de pasageri rusesc şi la atacurile teroriste din Paris.

Schimbările aduse legislaţiei actuale urmăresc să mărească restricţiile împotriva ruşilor suspectaţi de desfăşurarea de activităţi teroriste şi extremiste.

În plus, pe lângă interdicţia de călătorie de cinci ani în afara Rusiei, persoanele suspecte de activităţi teroriste sau extremiste ar putea fi condamnate la închisoare pe viaţă pentru promovarea terorismului şi extremismului.

sursa: Epoch Times 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php