Fiică de securist, Ministrul Justiției NU a semnat DECLARAȚIA pentru investigarea crimelor comunismului și deportările în Siberia

1 432

Asociatia “21 Decembrie 1989” saluta Declaratia comuna a ministrilor Justitiei din Polonia, Ukraina și cele trei state baltice – Estonia, Letonia și Lituania – de condamnare a deportărilor masive în Siberia cărora le-au căzut victime cetățenii lor începând cu anii ’40 și au cerut Rusiei să recunoască aceste crime, să ofere compensații celor afectați sau familiilor acestora și să renunțe la retorica de ‘glorificare’ a trecutului sovietic.Din motive neclare, Ministrii Justitiei de la Chisinau si Bucuresti nu figureaza in document, se spune într-o declarație a asociației dată publicității vineri.

Fiică de securist, Ministrul Justiției NU a semnat DECLARAȚIA pentru investigarea crimelor comunismului și deportările în Siberia

Reamintim că Raluca Prună este fiica unui personaj acuzat că ar fi fost ofițer de Securitate.

Asociatia 21 Decembrie 1989 reaminteste ca in august 2015 la Tallin, în cadrul Conferinţei de comemorare a 76 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov,aceeasi ministri ai Justitiei au initiat un Acord interstatal pentru constituirea Tribunalului internaţional pentru investigarea crimelor comunismului ; Asociatia 21 Decembrie 1989 inca asteapta ca Ministrii Justitiei de la Chisinau si Bucuresti sa semneze Acordul de la Tallin, asa cum fostul ministru al Justitiei a promis, se mai spune în comunicat.

Solicitam Procurorului General al Romaniei si redeschiderea dosarelor comunismului, fiind vorba de crime imprescriptibile asa cum Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatiei si Justitie a cercetat recent si cum Curtea de Apel Bucuresti a stabilit in cazurile Visinescu si Ficior, iar Inalta Curte de Casatiei si Justitie a Romaniei a confirmat, insusindu-si consideratiile si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului deschisa de cauzele Asociatia 21 Decembrie 1989, Maries, Vlase s.a. c. Romania, privind dosarele Revolutiei din Decembrie 1989, si Asociatia  21 Decembrie  Maries (II) Mocanu si Stoica c. Romania, privind Mineriada din 13-15 iunie 1990. Folosim acest prilej pentru a reaminti ca pe rolul diferitelor Parchete din tara au existat diverse plangeri ale membrilor asociatiilor si federatiilor fostilor detinuti politic anticomunisti sau ale AFDPR, sau ale altor disidenti si luptatori anticomunisti cum au fost Cicerone Ionitoiu sau Vasile Paraschiv ori privind pe Gheorghe Ursu (si mult altii, sa ne ierte cei pe care nu i-am mentionat) cercetari care au fost complet neinstrumentate sau inchise sub pretextul prescriptiei de catre procurori cu trecut comunist si la comanda securitatii, si insistam ca acestea toate sa fie inventariate, sa fie facuta publica o informare asupra situatiei fiecaruia si sa fie redeschise si extinse cercetarile, unele sa fie conexate si instrumentate adecvat, mai afirmă cei de la Asociația 21 Decembrie.

sursa: Flux24

1 Comment
 1. vlad says

  complicate sunt caile Domnului,

  din cate se pare POLONIA si UNGARIA vor iesi din Uniunea europeana primele, si-au nationalizat pamanturile, bancile, au impus garduri la granitele nationale pentru a stopa imigrantii ISIS si refugiatii sa intre, nu s-au lasat calcati in picioare.

  Romania prin Klaus Iohanis duce o politica falimentara, pentru ca bugetul, voi si tot neamul ,nu se vor alege cu absolut nimic, doar companiile americane vor face miliardele din petrol si gaze din Marea neagra, iar Romania nu se va alege cu nimic din treaba asta.

  Am fost in Iraq in Afganistan , da? cu ce ne-am ales din combinatia asta? Cu nimic absolut. In timp ce americanii acolo au facut milioane peste milioane, ca s-au intors inapoi in America trupele cu sacii intregi de dolari, din petrol, nichel, uraniu, si ce au mai gasit ei in tarile astea.

  Romanii cu ce s-au intors? cu absolut nimic. Ba chiar unii soldati au mai si murit pe acolo….

  Nu mai merge asa, acum vine Trump si trebuie de iesit in strada sa spunem NU, NU mergem sa bombardam Iran-ul, daca nu ne iese nimic, si iara crapam de foame in propria tara, fara servici, fara bani, fara petrol, fara dolari! iar daca mai comenteaza mult poate ii si santajam pe americanii astia, ca ei nu negociaza decat cu cei in forta, nu cu oamenii slabi ca si Klaus iohanis. Klaus vrea sa schimbe politica? va fi in avantajul sau, al Romaniei, va avea popularitate, bani, putere. Vrea sa ramana asa? va fi SUSPENDAT din primul tur.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php