Copiii lui Florin Barbu dăruiți spre adopție unui cuplu gay britanic. Tatăl biologic al celor doi micuţi propus spre arestare că a informat opinia publică

0 398

Pe 1 iulie, se judecă o cerere a serviciilor sociale ca Florin Barbu să fie arestat, considerându-se că a divulgat informații despre noua familie a copiilor săi.

justice-for-barbu-family

Luni, la ora 17.00, ora României, o instanță londoneză a decis ca băiețelul și fetița cuplului de români Barbu-Racolța să rămână spre adopție la cuplul care îi are acum în custodie.

De fapt, procesul în care s-a dat această sentință nu mai avea legătură efectivă cu părinții naturali, ci era doar o decizie legată de capacitatea cuplului nou de părinți, doi tați, să îi adopte pe micuți.

Reiau povestea pe scurt, În 2014, serviciile sociale din Haringey, Marea Brita nie, iau copiii de la părinți, pentru a-i proteja de stresul certurilor dintre mamă și tată. Se ajunge la procese, dar Andy și Diana (de 5 și, respectiv, 8 ani) ajung în custodia altui cuplu. La sfârșitul lunii trecute, instanța respinge patru propuneri ale familiei biologice de familii în care să fie dați copiii în custodie.

Acum, pe 20 iunie, statul român a avut – din câte știu eu, pentru prima oară – un rep rezentant în sala de judecată. Juristul a adus un raport al Protecției Copilului din România privind o a cincea familie din țară dispusă să aibă grijă de Andy și Diana. Statul român e parte în proces, copiii având cetățenia părinților. La proces a venit și senatorul român Ben Oni Ardelean, susținător al familiilor de români din Diaspora care se confruntă cu astfel de probleme.

Având pentru prima oară atâta susținere din partea țării sale, Barbu scria pe Facebook: „Doamne ajută! Chiar în aceste momente au intrat în sala de judecată toate părțile implicate. Avocatul meu, domnul senator și un reprezentant al Ambasadei. Mulțumesc statului român și tuturor, sper să am vești bune!”

Pe 1 iulie, se judecă o cerere a serviciilor sociale ca Florin Barbu să fie arestat, considerându-se că a divulgat informații despre noua familie a copiilor săi, titrează EVZ.

Două ore mai târziu, scrie: „Diana este disperată să se întoarcă acasă.” Apoi a anunțat că a pierdut: „S-a refuzat repatrierea!”.

Pentru Florin Barbu, problemele juridice nu s-au terminat. Pe 1 iulie, se judecă o cerere a serviciilor sociale ca el să fie arestat, considerându- se că a divulgat informații despre noua familie a copiilor săi.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php