The Sun, cel mai vândut ziar britanic, susţine Brexit-ul

0 327

Într-un editorial, cel mai mai vândut ziar în Marea Britanie, susţine ieşirea din Uniunea Europeană. Această mişcare are loc într-un moment în care un nou sondaj de opinie arată că tabăra pro-Brexit câştigă tot mai mult teren

Ziarul britniac The Sun.

Ziarul The Sun a printat acest editorial – în care cere britanicilor ca la referendumul privind rămânerea sau ieşirea din UE să voteze pentru cea de-a doua variantă – a fost publicat în ediţia sa de marţi.

Ziarul, care este deţinut de magnatul media conservator Rupert Murdoch, a postat şi pe Twitter câteva fragmente din editorial.

“Suntem pe cale să luăm cea mai mare decizie politică a vieţii noastre. The Sun îndeamnă astăzi pe toată lumea să voteze LEAVE [sau în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE]”, începe editorialul.

Editorialul susţine că Marea Britanie trebuie să se separe de dictatura Bruxelles-ului şi că viitorul ţării va fi mai sumbru dacă rămâne în UE.

“Ţara noastră are o istorie glorioasă. Aceasta este şansa noastră pentru a face Marea Britanie chiar mai măreaţă, pentru a ne recupera democraţia, pentru a ne păstra valorile şi cultura de care suntem mândri”, a mai susţinut ziarul.

The Sun a acuzat tabăra anti-Brexit că foloseşte panica pentru a îndemna publicul să susţină Uniunea Europeană.

Editorialul este publicat în condiţiile în care un nou sondaj, desfăşurat de yougov pentru ziarul The Times, a arătat că 46% dintre cetăţenii susţin ideea ieşirii acesteia din UE, comparativ cu cei 39% care susţin rămânerea ei în blocul european.

Britanicii se vor îndrepta la urne pe 23 iunie pentru controversatul referendum, care alimentează temerile în privinţa unei posibile dizolvări a blocului european format din 28 de state.

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php