Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc din primărie. Sentința e definitivă

0 373

Curtea de Apel Târgu Mureș a comunicat motivarea deciziei de respingere a recursului primarului din Miercurea Ciuc împotriva sentinței Tribunalului Harghita prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc din Primăria Miercurea Ciuc, iar sentința este definitivă, anunță dantanasa.ro.Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc din primărie. Sentința e definitivă

Curtea de Apel Târgu Mureș a comunicat motivarea deciziei de respingere a recursului primarului din Miercurea Ciuc împotriva sentinței Tribunalului Harghita prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc din Primăria Miercurea Ciuc. Sentința este definitivă.

În luna februarie a.c. Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc să îndepărteze toate steagurile, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene, din incinta și de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Instanța a constatat astfel arborarea nelegală a drapelului Ungariei, a steagului secuiesc și a steagului municipiului Miercurea Ciuc în incinta și pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

În acest moment, în incinta Primăriei Miercurea Ciuc și pe fațada instituției condusă UDMR-istul Raduly Robert, cercetat pentru fapte de corupție, sunt arborate ilegal drapelul Ungariei, steagul secuiesc și un steag alb, steagul orașului.

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc este obligat acum definitiv să înlăture steagul secuiesc, drapelul Ungariei și steagul local din toate spațiile din Primăria Miercurea Ciuc, inclusiv de pe fațada instituției, după ce instanța a constatat nelegalitatea arborării acestor steaguri „la sediul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc/Consiliului Local Miercurea Ciuc”. Instanța nu face referire de fațada clădirii, ca atare instanța a constatat nelegalitatea arborării celor trei steaguri atât pe fațada instituției cât și în sala de ședințe a instituției și în biroul primarului din Miercurea Ciuc sau în orice altă sală a instituției.

Soluția pe scurt a instanței de fond: „Admite în parte acțiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) București, în contradictoriu cu pârâtul Primarul municipiului Miercurea Ciuc, în consecință: Constată nelegalitatea modului de arborare a altor drapele lângă drapelul României la sediul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc/Consiliului Local Miercurea Ciuc. Obligă pârâtul la îndepărtarea oricărui alt steag/drapel cu excepția celor menționate în Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice și de HG nr. 1157/2001pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României la sediul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc/Consiliului Local Miercurea Ciuc. Respinge cererea privind îndepărtarea oricărui alt steag/drapel cu excepția celor menționate în Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice și de HG nr. 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României din incinta tuturor sălilor și spațiilor care aparțin unor instituții aflate în subordinea Primăriei municipiului Miercurea Ciuc/Consiliului Local Miercurea Ciuc. Obligă pârâtul Primarul municipiului Miercurea Ciuc, la plata către reclamantă a sumei de 1.050 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Harghita. Pronunțată în ședință publică, astăzi 10.02.2016”.

Instanța a respins cererea ADEC ca aceste steaguri să fie îndepărtate și din alte spații care aparțin Primăriei Miercurea Ciuc.

Mai multe detalii despre acest caz AICI

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php