Preot ortodox din Pakistan – „În Lahore au murit şi credincioşi ortodocşi”

0 345

„Situația din regiune este critică. Creștinofobia și discriminarea sunt foarte puternice. Trebuie atrasă atenţia asupra problemei persecuției creștinilor din Lahore. Nu ne lăsaţi în mâna istoriei!”

In timp ce toată atenția media era îndreptată către evenimentele din Europa legate de atentatele dramatice din Bruxelles şi Paris, creștinătatea orientală a fost lovită crunt. Cel puțin 69 de persoane, între care și numeroși copii au murit în ziua de duminică, 27 martie 2016, într-un atentat sinucigaș comis într-un parc aglomerat din Lahore – unde creștinii sărbătoreau Paștele, aşa cum informează BBC Midle East.

Potrivit serviciilor de salvare, a existat un număr foarte mare de răniți – în jur de 340. Un luptător kamikaze islamist a intrat duminică seara în parc și s-a detonat la principala intrare, în apropiere de parcare şi de zona de distracție pentru copii. Lahore este unul dintre cele mai mari orașe din Pakistan, situat în estul țării. Are zece milioane de locuitori, majoritatea fiind creştini aparţinând Bisericii Siriene Iacobite, dar şi Bisericii Romano-Catolice. Atacul a fost revendicat de o grupare a talibanilor, care a specificat că i-a vizat pe creștini în ziua celei mai importante sărbători a lor – Învierea Domnului.

Prezent în mijlocul evenimentelor, preotul ortodox John Tanveer aparţinând Misiunii Bisericii Ruse a declarat pentru Orthodox Pakistan că situaţia religiei creştine în această ţară este una aflată în declin: „Oamenii sărbătoreau Paștele în acea zi, în Pakistan. Am văzut cadavrele și trupurile răniților. Deşi nimeni nu a recunoscut, cei mai mulți dintre cei morți și răniți erau creștini, inclusiv ortodocşi. Pe timp de zi, în Pakistan este foarte cald și cele mai multe familii merg la o plimbare cu copiii lor, în parc. Din păcate, nu cred că Biserica creștină din Pakistan va fi în măsură să ajute cu altceva decât cu rugăciuni și cu vizite la răniții din spitale. Eu sunt singurul preot ortodox din Lahore. Desigur, voi face tot ce pot, voi vizita credincioşii din spitale, dar opțiunile mele sunt limitate… Situația din regiune este critică. Creștinofobia și discriminarea sunt foarte puternice. Trebuie atrasă atenţia asupra problemei persecuției creștinilor din Lahore. Nu ne lăsaţi în mâna istoriei!”.

sursa: Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php