Un lider Jobbik care încerca să intre în România, oprit la graniţă. Ungaria cere explicaţii

1 582

Ministerul de Externe al Ungariei a cerut explicaţii ţării noastre în legătură cu interdicţia de intrare pe teritoriul României impusă vicepreşedintelui Jobbik, Istvan Szavay.

Ministerul ungar de Externe solicită explicaţii României în legătură cu interdicţia de călătorie care îl vizează pe deputatul Istvan Szavay, unul dintre liderii mişcării ultranaţionaliste ungare Jobbik, a informat miercuri agenţia MTI, citată de Mediafax.

Istvan Szavay urma să efectueze cu două zile în urmă o vizită în România pentru a participa la manifestări organizate de comunitatea etnicilor maghiari.

Când să intre în ţară, liderul Jobbik a fost oprit la frontieră, fiind informat că are interdicţie de a intra pe teritoriul României timp de trei ani.

Istvan Szavay a mai avut o interdicţie de intrare în România care expirase de circa un an, dar, cel mai probabil, măsura a fost prelungită.

Alături de un alt lider Jobbik, Szavay a fost vizat de interdicţie din cauza exprimării unor idei extremiste care riscă să aducă atingere ordinii publice în România.

sursa: Epoch Times

1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Era matol şogorul cu frunze+n cap! Da obraznici sunt boanghenii astia! Nu-i mai astampara decat mitraliera.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php