5000 de jihadiști antrenați în Orientul Mijlociu bântuie prin Europa. Poliția europeană: este cel mai ridicat nivel de alertă teroristă

0 296

Aproximativ 5000 de jihadiști antrenați de către Statul Islamic din Irak și Levant (ISIL) să ucidă sau să se detoneze s-ar putea afla în acest moment în Europa, avertizează șeful Europol.

”Europa se confruntă cu cel mai ridicat nivel de alertă teroristă din ultimii zece ani”, avertizează britanicul Rob Wainwright, șeful poliției europene. Instituția pe care o conduce are informații care indică faptul că între 3000 și 5000 de cetățeni europeni au aderat la gruparea teroristă Statul Islamic, care i-a pregătit în Orient pentru comiterea unor atentate și i-a trimis înapoi în Europa, relatează telegraph.co.uk.

”Ne putem aștepta ca ISIL sau alte grupări religioase teroriste să comită noi atentate în Europa, scopul principal fiind pierderea unui număr cât mai important de vieți omenești în rândul civililor”, a precizat Wainwright într-un interviu pentru ziarul german Neue Osnabrücker Zeitung.

Britanicul mai spune că nu există dovezi clare că teroriștii s-ar folosi de criza migranților pentru a pătrunde pe teritoriul Europei.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php