Ankara zguduită de două explozii. Zeci de morţi şi răniţi

0 301

Un marş paşnic, organizat în Ankara împotriva luptelor dintre guvernl turc şi separatiştii PKK, a fost ţinta unui atac cu două bombe. Zeci de oameni au fost ucişi şi peste 180 au fost răniţi, deşi se crede că numărul victimelor va creşte.

Două explozii au lovit participanţii la un miting paşnic în Ankara, 10 octombrie 2015.

UPDATE: Guvernul turc a decretat trei zile de doliu naţional după dublul atentat de la Ankara.

„Am decis să decretăm trei zile de doliu naţional”, a declarat primul ministru turc, Ahmet Davutoglu, realtează AFP, preluată de Realitatea.net.

***

UPDATE: Numărul persoanelor ucise la Ankara se ridică la 86 iar al răniţilor trece de 186, relatează agenţia Dogan, citată de Medifax.

***

Două explozii au avut loc sâmbătă la un miting paşnic în capitala turcă Ankara, provocând cel putin 30 de morţi şi peste 120 zeci de răniţi, susţin rapoartele media.

Exploziile, care au avut loc la o intersecţie în apropierea gării centrale din oraş, par să fi vizat un marş paşnic organizat în Ankara împotriva violenţelor declanşate de luptele dintre forţele de securitate turceşti şi grupul separatist kurd PKK.

Ministerul turc de Interne a condamnat atacul, susţinând că acesta “vizează democraţia şi pacea din Turcia”, conform ziarului The Independent.

Lami Ozgen, şeful Confederaţiei Sindicatelor Comerciale ale Sectorului Public, principalul organizator al protestului, a declarat că cele două bombe au explodat la intervale scurte de timp.

“A avut loc un masacru în mijlocul [capitalei] Ankara”, a adaugat el.

La faţa locului au sosit un număr mare de ambulanţe, conform CNN, pentru a transporta răniţii la cele mai apropiate spitale.

Nimeni nu şi-a asumat răspunderea pentru acest atac şi guvernul turc investighează tragedia.

Ahmet Davutoğlu, premierul turc, este aşteptat să convoace o întâlnire de urgenţă cu oficialii securităţii în cursul zilei de astăzi.

În luna iulie, un atac sinucigaş pentru care a fost învinuit grupul jihadist Statul Islamic s-a soldat cu 33 de morţi într-un oraş situat în apropiere de graniţa dintre Turcia şi Siria.

sursa: Epoch-Times Romania

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php