Uciși pentru credință – cele mai recente victime din Palmyra

0 327

Actualul oraș irakian a fost atacat de forțele Statului Islamic, în doar câteva ore acesta fiind complet cucerit. Conform informațiilor prezentate de Christian Post, dar și de BBC Middle East, la Palmyra au fost capturați creștinii, jihadiștii ucigând mai mult de 400 de persoane – majoritatea celor martirizați fiind femei și copii creștini asirieni, fii ai Bisericii Chaldeene.

Din manualele de istorie am auzit cu toții despre anticul oraș Palmyra, capitală a provinciilor romane Siria, Palestina, Egipt. O adevărată cultură născută și dezvoltată în oaza-deșert cu același nume. Încă din secolul al III-lea, creștinii au alcătuit aici o comunitate, iar după secolul al V-lea existau în oraș mai multe biserici, adevărate vestigii istorice care au supraviețuit până în zilele noastre. Chiar așa… până în zilele noastre… pentru că în luna mai a anului 2015, actualul oraș irakian a fost atacat de forțele Statului Islamic, în doar câteva ore acesta fiind complet cucerit. Conform informațiilor prezentate de Christian Post, dar și de BBC Middle East, la Palmyra au fost capturați creștinii, jihadiștii ucigând mai mult de 400 de persoane – majoritatea celor martirizați fiind femei și copii creștini asirieni, fii ai Bisericii Chaldeene.

Tim Muret, agent pentru Orient la Open Doors, a declarat  că „ceea ce vedeți la știri este, de fapt, doar vârful aisbergului. Doar duminică au fost executate în public 217 persoane. Trupurile au fost măcelărite și lăsate pe străzi, pentru că nimeni nu a avut curajul să le strângă și să le îngroape. Cu toate acestea, grupul terorist care a confiscat acum mai mult de jumătate din teritoriul Siriei a capturat recent și orașul irakian Ramadi. Așteptăm alte vești negre!”.

sursa: Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php