Bangladesh: de Sfintele Paști, musulmanii au atacat un sat creștin, au înjunghiat un preot, au distrus Bibliile și au rupt crucile

0 301

În timpul sărbătorii Pascale, un sat catolic de creștini locuit de tribul Khasia din Bangladesh a fost atacat de musulmani.

În timpul sărbătorii Pascale, un sat catolic de creștini locuit de tribul Khasia din Bangladesh a fost atacat de musulmani.

Syed Ara Begum, un deținător musulman al unei plantații de ceai, împreună cu mulțimea musulmană, au atacat satul creștin și locuitorii care săvârșeau Slujba de Sfintele Paști. Se spune că deținătorul plantației încearca să pună stăpânire pe terenul creștinilor. Auzind strigătele enoriașilor săi, părintele James Jiron Rozario s-a îndreptat spre locul atacului. Ajuns acolo, mulțimea musulmană l-a atacat cu un cuțit, rănindu-l grav și amenințându-l cu moartea.

Aceștia au furat obiecte în valoare de 33 900 de taka (4 134 EUR). De asemenea au distrus Biblii, cruci, icoane, instrumente muzicale și case – omorând caprele și găinile oamenilor.

Potrivit Monseniorului Benjoy N. Cruze OMI de Syleht: „Trăim în teroare… Dorim dreptate și siguranță pentru preoții și credincioșii noștri. Sperăm ca guvernul să găsească o soluție pașnică și ca poporul nostru să nu mai trăiască în tensiune… Aceștia [Catolicii Khasia] reprezintă o comunitate foarte pașnică, însă cad adesea victime bengalezilor”.

traducere şi adaptare: Lucian Filip
sursa: raymondibrahim.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php