Lider extremist hindus: „Creștinii din India trebuie sterilizați!”

0 329

Într-o declarație făcută zilele acestea, un lider extremist hindus a cerut sterilizarea cu forța a creștinilor și musulmanilor din India și a cerut amplasarea de statuete reprezentând zeitățile hinduse în biserici și moschei.

Populația de musulmani și creștini crește pe zi ce trece mai mult. Pentru a ține în frâu această tendință demografică, Centrul va trebui să impună de urgență, atât creștinilor cât și  musulmanilor să se supună acțiunilor de sterilizare, astfel încât numărul acestora să nu mai poată crește”, a declarat recent vice-președinta Centrului „All India hindus Mahasabha”, Deva Sadhvi Thakur. Mai mult decât atât, a continuat acesta: „idolii zeităților hinduse ar trebui să fie amplasate în mod obligatoriu în moschei și biserici„.

Astfel de afirmații au iscat controverse puternice în India, în special în rândul minorităților religioase. Într-o notă trimisă agenției de știri Fides, președintele Consiliului Global al Creștinilor Indieni (GCIC), Sajan George, a condamnat cu vehemență  declarația liderului hindus: „Deva Sadhvi Thakur ar trebui să fie arestată pentru instigare la răscoală și xenofobie. Situațiile de felul acesta sunt o mare insultă la adresa caracterului secular al democraţiei indiene și la adresa libertatății religioase a națiunii. Aceste atacuri asupra minorităților religioase sunt anti-constituționale. Cerem primului-ministru al Indiei, Narendra Modi, să intervină și să asigure siguranța tuturor cetățenilor și a tuturor comunităților care alcătuiesc societatea indiană„, conchide Sajan George.

Atacurile împotriva credincioşilor şi locurilor de închinare nu fac decât să confirme faptul că actualul scenariu de „secularism” al naţiunii este adesea trecut cu vederea în practică. Ca urmare a unui naţionalism exacerbat şi a imposibilităţii statului de a acţiona, numeroase episoade de violență continuă să fie îndreptate împotriva creștinilor de grupări de fundamentaliști hinduși.

Creștinii din India sunt îngrijorați din cauza încetinelii cu care funcționează sistemul judecătoresc în privința pedepsirii actelor criminale împotriva unor minorități, acest fapt semănând frică în rândul credincioșilor„, a declarat pentru Asia News liderul Consiliului Mondial al Indienilor Creștini.

sursa: Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php