Mii de militari participă la cel mai mare exerciţiu de alarmare din ultimii şase ani în România

0 302

Sub comanda ministrului Apărării, Mircea Duşa, a avut loc cel mai amplu exerciţiu militar din ultimii 6 ani. Poligonul Smârdan din Galaţi a găzduit marţi un exerciţiu de alarmare la care au participat nu mai puţin de 3.000 de militari de la garnizoanele Buzău, Focşani, Galaţi şi Brăila şi 500 de vehicule blindate, tancuri şi alte maşini de luptă, potrivit stirileprotv.ro

Cei 3.000 de militari au primit alarma marţi în jurul orei 18:00 şi, în mai puţin de 5 ore, au fost gata pentru deplasarea cu toată tehnica spre poligonul Smârdan din Galaţi, unde în perioada 16 – 30 aprilie va avea loc un exerciţiu multinaţional. O astfel de mobilizare de forţe nu a mai avut loc din din anul 2009.

b5

„Am alarmat comandamentul diviziei, de asemenea unităţi din compunerea diviziei din garnizoana Buzău, garnizoana Focşani, Brăila şi Galaţi. Asta însemnând transportoare blindate, MLI-uri, tancuri, camioane care vor transporta materialele şi militarii şi alte mijloace de luptă pe care le au în dotare unităţile noastre. 50 de generali şi ofiţeri de la Statul Major General sunt observatori în cele 4 garnizoane şi au urmărit modul în care se respecta ordinul primit de la şeful Statului Major General pentru acest exerciţiu”, a declarat Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale.

„Acest exerciţiu, aşa cum am precizat, a fost prevăzut în planul de instruire şi pregătire pe anul 2015 pe care l-am aprobat la sfârşitul anului trecut”, a adăugat ministrul.

Militarii români vor rămâne în poligonul Smârdan până pe 30 aprilie, care de joi va găzdui un exerciţiu complex, organizat împreună cu partenerii noştri din NATO. La eveniment vor participa peste 1.500 de militari români, circa 400 ai Statelor Unite, în jur de 170 de soldaţi din Marea Britanie, precum şi un pluton din Moldova.

În acelaşi timp, în ţară, au loc şi alte exerciţii organizate. Spre exemplu, cel de la Câmpia Turzii cu aviaţia militară a SUA, unde avioanele A 10 execută operaţiuni de pregătire împreună cu forţele aeriene române.

via Epoch-Times Romania

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php