Ron Paul: SUA l-a folosit pe Osama bin Laden pentru a invada Orientul Mijlociu

0 362

Fostul congressman din Texas, Ron Paul, consideră că Statele Unite nu l-a capturat pe fostul lider Al-Qaeda Osama bin Laden pentru a putea ataca alte ţări.

Într-un interviu radio ce a fost publicat miercuri de buzzfeed, Paul a explicat strategia Washington-ului după aşa zisele atacuri teroriste din 11 septembrie 2001.


Fostul congressman american Ron Paul. (Captură Foto)

„[Autorităţile americane] ştiau unde se afla bin Laden. Nu cred că voiau cu adevărat să îl prindă, deoarece el era folosit pe post de scuză pentru ca noi, după cum ştiţi, să invadăm diverse ţări şi să ne dezvoltăm forţa armată”, a declarat Paul.

„Dacă s-ar fi apelat la mercenari care ar fi primit bani pentru a merge acolo să-l prindă [pe bin Laden], pentru că existau informaţii destul de clare cu privire la locul unde se afla acesta, şi s-ar fi ocupat de el încă de la început, atunci gândiţi-vă numai la beneficiile ce ar fi reieşit dintr-o abordare foarte, foarte limitată a urmăririi acelor oameni care au luat parte la atacurile din 9/11”, a adăugat Paul.

Washington-ul a anunţat în 2 mai 2011 că bin Laden a fost ucis de forţele americane în fortăreaţa sa din Abbottabad, Pakistan.

Un anumit număr de rapoarte media au susţinut ulterior că guvernul american a ascuns unele dosare legate de raidul armatei americane asupra lui Osama bin Laden.

Astfel, lipsa transparenţei privind asasinarea lui bin Laden a aruncat şi mai multe dubii asupra anunţului legat de moartea sa. Pe Internet au circulat mai multe scenarii, unele din categoria conspiraţiilor, care susţineau, printre altele, că fostul lider Al-Qaeda este de fapt încă în viaţă.

Într-un articol publicat luni, 16 februarie, Paul a declarat că SUA va ajunge falită datorită politicii administraţiei Obama de a crea noi războaie în jurul lumii, criticând astfel aventurismul Washington-ului pe tărâmurile străine.

Fostul candidat prezidenţial a avertizat în legătură cu catastrofa economică ce ar putea fi provocată de intervenţioniştii din partidele Republican şi Democrat.

sursa: Epoch-Times Romania

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php