Basarabenii protestează pentru a susține poporul ucrainean

0 666

Un protest de sensibilizare a basarabenilor a avut loc în Chișinău. Activiștii au ieșit cu drapele în stradă, scandând lozinci patriotice.

FOTO - Basarabenii protestează pentru a susține poporul ucrainean, foto: diez.md

Tinerii care fac parte din Mișcarea Națională Creștină Noua Dreaptă au protestat  în centrul Chișinăului. Scopul acestei ieșiri în stradă face parte din campania de solidaritate a ucrainenilor împotriva hoardei neobolșevice.

„Prin acest mesaj noi am vrut să spunem moldovenilor că trebuie să susținem Ucraina, pentru că acolo este prima linie a frontului, aproape de Bucovina și Basarabia”, a declarat Sergiu Lașcu – unul din membrii grupului.

Orice protest, chiar și pașnic, are susținători și combatanți. De data aceasta au existat mai mulți combatanți care strigau „Plecați în România! (*Уезжаете в свою Румынию)”.

Câteva zile în urmă, studenții moldoveni au venit cu o adresare pentru studenții din Ucraina și Rusia. Adresarea este în română, ucraineană și rusă. Studenții spun:

„De ce, în loc să ne sprijinim în ale cunoașterii, îi lăsăm să ne despartă? Nu trebuie niciunui student acest război.”

FOTO - Basarabenii protestează pentru a susține poporul ucrainean, foto: diez.md

sursa: diez.md via Glasul.info

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php