Rusia avertizează: înarmarea Ucrainei de către SUA ar putea fi văzută ca o declaraţie de război

0 345

SUA analizează posibilitatea de a trimite arme în Ucraina în războiul cu separatiştii pro-ruşi din estul ţării. Congresul SUA pare ca sprijină această idee, în timp ce mai multe țări din UE, printre care Franța, Germania, Italia, Spania și Olanda resping această inițiativă.

Rusia vede această înarmare ca o veritabilă declaraţie de război,iar conflictul s-ar putea extinde, scrie The Moscow Times.
„Dacă armele vor fi trimise, Rusia va considera că SUA participă în mod direct în război”, spune Evgeny Buzhinsky, expert militar rus. Un consultant al Ministerului Rus al Apărării spune, sub protecţia anonimatului, că Moscova va răspunde identic împotriva Washington-ului şi a alitaţilor săi.

Mai mulţi analişti chestionaţi de presa rusă spun că înarmarea Ucrainei de către SUA ar putwa fi interpetată ca o declaraţie de război. „Moscova nu va sta calmă şi va contracara”, a spus Maxim Shepovalenko, analist la Centrul de Strategie şi Tehnologie.

Miniştrii de Externe din UE au decis luni amânarea cu o săptămână a aplicării de sancţiuni unor oficiali şi companii din Rusia, în contextul negocierilor privind criza din Ucraina. Liderii Rusiei, Ucrainei, Franţei şi Germaniei se vor întâlni miercuri, în Belarus pentru a discuta despre conflictul din Ucraina.

sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php