PĂZEA! Tancul media al lui Putin intră în România! Nu e RT, ci Sputnik…

2 404

Grupul media rus Sputnik News, care este controlat de Kremlin şi include o reţea de radio şi site-uri de ştiri în mai multe limbi, intenţionează să îşi deschidă birouri la Bucureşti şi Chişinău, relatează Mediafax.

Rusia a anunţat pe 10 noiembrie 2014 lansarea unui nou serviciu multimedia internaţional, Sputnik, finanţat de stat, care are drept obiectiv să lupte împotriva „propagandei agresive” a Occidentului şi să ofere o „interpretare alternativă” evenimentelor din lume, după cum relata la momentul respectiv AFP, informează theguardian.com.

Grupul media Sputnik face parte din Rossiya Segodnya, care, în 2013, a încorporat agenţia de presă de stat RIA Novosti şi reţeaua de radio Voice of Russia, potrivit relatărilor din presa internaţională.

Potrivit theguardian.com, reţeaua de radio Sputnik va opera în 30 de limbi străine din anul 2015, va transmite peste 800 de ore de conţinut pe zi, iar conţinutul va fi produs în 130 de oraşe din 34 de ţări din lume.

La finele anului trecut, a fost lansat în România site-ul RussiaToday.roRețeaua rusa de televiziune RT (fosta Russia Today) declara, într-o serie de precizari transmise la solicitarea HotNews.ro, că nu are în prezent operațiuni sau afilieri în România și nici planuri de a deschide unele în viitorul foarte apropiat.

Din cîte se pare, au avut dreptate, dar doar de moment. „Sputnik”, tancul mediatic al „ţarului” Putin, este cel care se pregăteşte să calce acum teritoriul României. Russia Today pare să fi fost doar „buzduganul” care anunţa noua ofensivă de la Răsărit în planul războiului mediatic…

sursa: reportervirtual.ro

2 Comments
  1. un roman obisnuit says

    De ce atentie? Ei nu sunt crestin-ortodoxi la fel ca noi? Am ajuns sa preferam jidanii americani si consumismul iar voi va considerati urmasii capitanului…
    P.S. veti spune de Rusia comunista etc etc…statul rus a gasit locul ingroparii familiei regale, pe cand la noi Capitanul si Maresalul sunt ignorati chiar si de populatie, atat am spus!

  2. razvan says

    De ce cu ghilimele „propagandei agresive” ? Poate chiar este ! Nu vrem sa auzim si alte pareri ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php