SUA cer Rusiei retragerea armatei din Republica Moldova

1 354

Congresul SUA cere Rusiei sa retraga armata din Republica Moldova

Camera Reprezentantilor din Congresul Statelor Unite a aprobat joi  o rezolutie de condamnare a agresiunii politice, economice și militare rusesti în Ucraina, Republica Moldova si Georgia.

Incalcarea suveranitatii, independenței si integritatii teritoriale a celor trei state de catre Rusia sunt alte aspecte semnalate și condamnate de autoritățile americane. Potrivit rezolutiei, Rusia este somata sa isi retraga trupele  din Ucraina, Georgia si Republica Moldova.

Rezoluția a fost cu 411 voturi pentru si numai 10 impotriva.

Senatul SUA a adoptat o rezoluție similară în luna iulie. In documentul referitor la consolidarea relațiilor cu Republica Moldova și la susținerea integritatii teritoriale a acestui stat, Senatul SUA venea cu recomandari la adresa Rusiei, de a înceta sustinerea miscarilor separatiste pe teritoriul Republicii Moldova si de a-și îndeplini angajamentele asumate anterior privind retragerea forțelor militare și munițiilor sale de pe teritoriul recunoscut pe plan internațional al Republicii Moldova.

sursa InfoPrut via GlasulMoldovei

1 Comment
  1. Sanda Budis says

    Ceara reintregirea teritoriului ei cu sudul pana la Delta Dunarii, luat de Rusi si atribuit Ukrainei in 1991, la destramarea URSS

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php