Războiul Crăciunului: Iisus Hristos INTERZIS în Franţa

1 595

creche

Consiliul regional din Vendee instala an de an în holul instituţiei, în preajma Crăciunului, scena biblică a naşterii lui Iisus realizată din figurine care îi reprezintă pe pruncul Hristos în iesle înconjurat de Fecioara Maria, Sfântul Iosif, cei trei magi, păstori, îngeri şi animale domestice. Acum însă tradiţia a fost întreruptă abrupt de dictatura corectitudinii politice impuse de secularismul exacerbat din Franţa. 

Tribunalul administrativ din Nantes a decis zilele trecute că Scena Nașterii este „un simbol religios”, incompatibil cu „principiul neutralității serviciului public”, conform unei legi din 1905 care reglementează separarea Bisericii de Stat.

Acțiunea în justiție a fost depusă de federația ateistă „Gândirea Liberă”. „Este vorba de o scenă a Nativității, deci un simbol religios, al unei religii anume”, a declarat președintele regional al ONG-ului, Jean Regourd, citat de Le Figaro. „A priori, ea nu respectă ceea ce trebuie să fie neutralitatea clădirilor publice, deci ale Statului și nu respectă libertatea de conștiință a cetățeanului care, mergând la Consiliul Regional, vede că i se impune o emblemă religioasă și caracterizată ca atare”, a adăugat șeful regional al „Gândirii Libere”.

La rândul său, Philippe Villiers, fost președinte al Consiliului vreme de 22 de ani și cel care a introdus această tradiție, s-a declarat „scandalizat” de decizia tribunalului, pe care a declarat-o „totalitară”, scrie Evenimentul Zilei. „Franța este un pământ creștin. Această decizie demonstrează un laicism ucigător care ne violează tradițiile și obiceiurile. În numele acestui laicism dogmatic, vom interzice în curând clopotele de la catedrale și biserici!”, a spus acesta. Sursa: FrontPress.ro

1 Comment
  1. TAnon says

    „Corectitudinii politice”

    Vai de zilele noastre cate chestii o sa vina pe capul nostru din tema asta. Cand toti copii vor fi depresivi, toate femeile curve, fel de fel de deviatii sexuale si boli mintale vor fi promovate ca normalitate iar minoritatile isi vor face de cap peste tot poate se va lecui lumea si de mareata „civilizatie” vestica si moderna. Sau poate o vor imbratisa, la cum gandesc tinerii de azi. Ce crede lumea despre vest in zilele noastre este un vis care nu prea mai exista din anii ’50.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php