Românul arestat şi umilit pentru că şi-a pălmuit fiica: “Pentru mine Israel NU mai există pe hartă”

0 383

Poliţia israeliană a reţinut săptămâna trecută un cetăţean român la turneul de tenis ITF Marshall Open, din oraşul Kiryat Shmona. Este vorba despre tatăl tinerei jucătoare Andrada Ioana Surdeanu, care participa la respectiva competiţie. Bărbatul, care este şi antrenorul sportivei, ar fi pălmuit-o pe fata sa pentru că a fost nemulţumit de jocul ei. Incidentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere de pe terenurile de joc.

main-main-main

După incident, tatăl tinerei de 16 ani din Constanţa a plecat la hotel, de unde a fost ridicat de poliţia israeliană şi arestat. Au urmat o serie de abuzuri incredibile şi tratamente inumane din partea autorităţilor.

Imediat după întâmplarea nefericită, Andrada a postat pe contul de Facebook două mesaje în care a recunoscut că „a fost atinsă”, dar a meritat corecția. „Recunosc că m-a lovit o dată. Și ce? M-a lovit pentru că meritam. Vă spun eu: niciun părinte nu și-ar dori să nu primească respect după atâtea sacrificii și eforturi pentru copilul său. Asta am făcut eu, m-am comportat iresponsabil şi tatăl meu a avut un moment de rătăcire pe care orice părinte sunt sigură că l-a avut. M-am speriat, recunosc, dar ştiu că regretă ce a făcut şi mă iubeşte la fel de mult cât îl iubesc eu”, a scris aceasta pe reţeaua de socializare.

Contactată de Evenimentul Zilei, Andrada a povestit apoi că “nu a putut dormi” ştiind că tatăl ei a fost închis. “Incidentul nu a fost atât de grav. S-a exagerat mult. A fost vina mea. Vă spun că eu și tata vom putea trece peste acest episod”, a declarat tânăra sportivă.

Lucian Surdeanu, în vârstă de 47 de ani, a fost eliberat până la urmă miercuri şi a revenit joi în ţară, după mai multe zile de detenţie.

“A fost arestat joi și încătușat la mâini și la picioare, spunându-i-se că fata are fractură nazală. A cerut să o vadă pe Andrada, fiindcă era îngrijorat, dar nu i s-a permis. A pledat vinovat, a plâns din cauza gestului necugetat, dar Poliția prelungea ancheta fără motiv. Nu i s-a dat voie să telefoneze în țară. În fiecare zi era mutat în altă celulă, cu alți deținuți. Nu a văzut lumina zilei de joi”, a declarat pentru SportNews, mama jucătoarei de tenis şi soţia bărbatului, Alina Surdeanu.

Abia după a patra înfățișare mi-au dat drumul, probabil când au înțeles că au cam exagerat. Am fost eliberat, dar cu o amendă cu 1.200 de șekeli, că atât aveam în portofel când m-au reținut! Amenda a rămas de 1.000, adică 300 de euro, ca să-mi ajungă restul pentru mâncare! Am râie și păduchi, din cauză că nu m-am spălat de o săptămână. Sunt traumatizat de ceea ce s-a întâmplat, nici dușmanilor mei nu le-aș dori să li se petreacă așa ceva. Pentru mine, Israel nu mai există pe hartă!”, a mai povestit la rândul lui Lucian Surdeanu. Sursa: FrontPress.ro

SURDEANU-765x765

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php