ÎNCHISOAREA PITEȘTI- 65 de ani de la începutul reeducării prin tortură

1 408
Dragi prieteni,

Pe 6 decembrie, ziua Sfântului Nicolae, se îmlinesc 65 de ani de la începutul acțiunii de reeducare prin tortură de la închisoarea Pitești, fostul penitenciar de detenție politică.
Pentru a marca această zi neagră a închisorii si, mai ales, pentru a cunoaște evenimentele petrecute aici, Fundația Sfinții Închisorilor va găzdui o seară a porților deschise la închisoarea de la Pitești , sâmbătă, 6 decembrie 2014, de la ora 17:00.
Vă invităm atât pe cei din Pitești, dar nu numai, să treceți pragul acestui loc atât de important pentru istoria noastră recentă și să profitați de prezența unui supraviețuitor al închisorii printre invitații evenimentului.
Vor avea loc mai multe evenimente dedicate închisorii Pitești, inclusiv proiecția filmului Demascarea, un documentar de interviuri cu supraviețuitori ai Fenomenului Pitești, expoziții și un tur ghidat al închisorii.

Programul complet al serii:

Proiecție de film- Demascarea (documentar cu supraviețuitorii acțiunii de exterminare din fostul penitenciar)

Alin Mureșan (coordonator fenomenulpitesti.ro, CSIC)
Radu Preda (președinte IICCMER)
Gheorghe Plop (supraviețuitor al Fenomenului Pitești) Tur ghidat al închisorii
Expoziție de fotografie
Expoziție de proiecte de arhitectură

Adresa închisorii este: Str Negru Vodă nr 30, Pitești, Argeș
(lângă sediul Conarg, intrarea din str Negru Vodă sau din strada Eremia Grigorescu)
Pentru mai multe detalii:
Tel: 0248.265.381

1 Comment
  1. TANASE IONEL says

    TREBUIESC REPARATE CIT MAI REPEDE ACESTE ATROCITATI ,ESTE TRIST SI DUREROS CA 25 DE ANI NU S A MISCAT NIMIC IN ACEST SENS,UNII AU FOST AVANSATI IN GRADE ALTII PRIMESC PENSII NESIMNTITE.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php