Grup DIVERSIONIST antrenat de un FSB-ist DIN TRANSNISTRIA, anihilat

0 407

Serviciul ucrainean de securitate a neutralizat în regiunea Odesa o grupare de extremişti, care, la comanda FSB-ului rusesc, urmau să organizeze acte de terorism şi proteste în ajunul alegerilor din Rada Supremă, pentru destabilizarea situaţiei din regiune, scrie http://inforesist.org.

 (Foto: inforesist.org)

Potrivit Centrului de presă al Serviciului de securitate ucrainean, la 16 octombrie au fost reţinuţi patru localnici, membri ai organizației „Câmpul Kulikovo”, trei dintre care au poreclele „Pădure”, „Talib” și „Inteligentul”.

Securiştii ucraineni au stabilit că la finele lunii august liderul grupării, „Talib”, în timpul unei deplasări la Moscova, a primit instrucţiuni de la aşa zisul “Centru de coordonare a Rusiei noi” să creeze la Odesa o grupare criminală care ulterior să organizeze acţiuni masive anti-ucrainene, pentru discreditarea organelor statului şi a structurilor de ordine publică.

„Talib” a primit instrucţiunile concrete de activitate de la un curier din Transnistria, un ofiţer FSB care i-a fixat o întâlnire la Belgorod. FSB-istul a organizat pentru toţi membrii grupării, într-o tabără specială din Crimeea, cursuri de pregătire militară şi antrenamente. Aceștia urmau să se întoarcă la Odesa şi să desfăşoare acţiuni diversioniste contra unei plăţi.

În timpul perchezițiilor la casele celor reţinuţi, Serviciul de Securitate a confiscat arme, muniții, pachete explozive, arme albe, dispozitive pentru activarea de la distanţă a explozivelor, hărți topografice și literatură militară specială.

sursa: Deschide.md

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php