Corupţia, principala piedică spre statutul de Putere Europeană

0 816
Miliarde de euro pierde România anual datorită corupţiei, devenită în acest moment principala ameninţare asupra securităţii statului român. În timp ce guvernanţii păstrează salarizarea cadrelor medicale şi a celor din învăţământ la standarde mediocre şi care afectează grav proiectul de stat românesc, banii se scurg în conturi din paradisuri fiscale.

L-am ascultat chiar acum câteva minute pe George Friedman vorbind despre România şi situaţia regională. Nimic nou, acesta repetând cam acelaşi mesaj: în viitorul apropiat România va deveni o Putere Europeană şi întrevede o evoluţie în bunăstare aşa cum s-a întâmplat în Japonia anilor 60.

Nimic nou sub soare, doar că aici există o singură condiţie: statul de drept trebuie să funcţioneze iar furtul din banul public trebuie stopat. Este nevoie de o justiţie care să funcţioneze şi de un parlament care să nu îşi aroge statutul de Justiţiar în locul judecătorilor.
Jaful din România ultimilor 25 de ani depăşeşte chiar media perioadei în care ţările româneşti au fost conduse de domnitori străini. Banii trebuie să se ducă cu prepoderenţă în educaţie şi cercetare, singura capabilă de a construi o naţiune puternică. În acest moment jumătatea rurală a României nu are acces la un sistem performant datorită subfinanţării.
Relativa deschidere economică din acest moment are la bază maturizarea ultimei generaţii ce a prins sistemul educaţional din perioada comunistă şi care din inerţie a funcţionat până prin anul 2000. Legile nu trebuiesc create după interese mafiote de grup şi e nevoie de mecanisme prin care astfel de încercări să fie stopate şi pedepsite. Nu poţi să modifici codul Penal sau Civil după bunul plac al unora, lucru care de altfel s-a făcut.

De mai bine de 25 de ani nu am reuşit să construim un sistem european de autostrăzi care să confere României adevărata valoare strategică. Acest lucru nu îl mai pot pune pe seama prostiei celor care ne conduc ci pe o încercare organizată de a submina pe cât posibil statul român. Şi cum subminarea de obicei este în interesul unor forţe străine, rămâne să ne întrebăm retoric cui foloseşte un stat românesc slab. Încrengăturile de la nivel politic ne trimit cu gândul la o reţea de tip Mafiot în care principalul criteriu de acces este vocaţia infracţională. Vedem la televizor cum ni se toarnă aceleaşi baliverne ca şi acum 25 de ani, aceştia nesesizând că noi am evoluat iar societatea nu mai este cea de atunci.

România cu poziţia geostrategică, cu resursele naturale de care dispune, cu resursa umana de o calitate extraordinară, cu accesul la Marea Neagră şi prin controlul asupra gurilor Dunării, ar trebui să beneficieze de un viitor prosper. Nu importăm gaze, nu importăm petrol, nu importăm energie, avem capacitatea de a se autosusţine alimentar. Un rol important în determinarea acestui lucru trebuie să şi-l asume Structurile de Securitate ale statului român. Rolul acestor nu trebuie să fie doar de informare, orice stat puternic dispunând de servicii specifice ce au scopul de a proteja chiar statul. Când aud că ei au Informat mă apucă râsul.
Ce s-a întâmplat în aceşti ultimi 25 de ani cu cei care ar fi trebuit să protejeje statul de principalele ameninţări? Ori corupţia este în acest moment principala ameninţare la adresa României. Nu Rusia, Nu statul Islamic, ci sistemul mafiot ce s-a impus la vârful României reprezintă principala ameninţare.
În ultimii 5 ani pare că sistemul, cu puţin ajutor extern, a înţeles că aşa nu se mai poate. Nu există zi în care să nu asistăm la arestări şi dezvăluiri spectaculoase. Acum ceva ani ne-am împrumutat cu 20 de miliarde de euro. Cine răspunde acum pentru faptul că peste noapte politicienii au decis să se împrumute pe munca noastră cu aproximativ 1000 de euro pe cap de locuitor? Cu aceşti bani se puteau construi peste 6500 km de autostradă. Au tăiat din pensii şi salarii, şi aşa de mizerie, pentru a se justifica salvarea statului, dar nu s-a renunţat la investiţiile prin care se căpuşa banul public. România poate fi puternică iar principala piedică este Corupţia.
Evenimentele din ultimii ani ne arată că ne-am maturizat şi cei vinovaţi de delapidarea şi subminarea economică a statului român nu vor rămâne nepedepsiţi. Modelul existent acum în România a fost deja brevetat deja în SUA, Coreea de Sud şi Japonia, care în momentul în care au redus semnificativ corupţia au devenit cu adevărat puternice iar banii publici s-au îndreptat spre bunăstarea cetăţenilor. SUA pare că a înţeles că are nevoie de un aliat puternic în această parte a Europei şi este dispusă să investească într-o Românie puternică. Ori de o România puternică are nevoie şi Europa şi chiar Federaţia Rusă, ori o România puternică nu poate fi decât o România de Drept.

de Lulea Marius Dorin Adevarul
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php