HOMOSEXUALII sunt dezamăgiți. Sinodul BISERICII CATOLICE de la Vatican a respins raportul privind o mai largă acceptare a homosexualilor

1 544

Grupurile catolice pentru drepturile homosexualilor și-au manifestat dezamăgirea după ce episcopii au respins propunerile privind o mai largă acceptare a homosexualilor, propuneri care întruniseră susținerea Papei Francisc, relatează BBC News.

HOMOSEXUALII sunt dezamăgiți. Sinodul BISERICII CATOLICE de la Vatican a respins raportul privind o mai largă acceptare a homosexualilor

Apelul de a „accepta și aprecia” homosexualii s-a regăsit într-un proiect de raport, dar nu a reușit să obțină susținerea a două treimi dintre episcopi, la sinodul episcopilor asupra familiei, care a avut loc la Roma.

Raportul final arată doar că ar trebui „evitată discriminarea homosexualilor”, notează BBC News.

De asemenea, o serie de paragrafe care sugerează că persoanele divorțate și catolicii recăsătoriți ar trebui să primească binecuvântare nu au fost aprobate.

Sinodul se va reuni din nou abia peste un an, urmând să dezbată subiecte la ordinea zilei.

Peste 200 de episcopi din întreaga lume au petrecut două săptămâni la Vatican, discutând despre unele dintre cele mai controversate probleme legate de viața de familie. Cu acest prilej s-a indicat că că există o linie de ruptură în interiorul Bisericii Catolice, legate de adaptarea învățăturilor tradiționale la sexualitatea umană specifică secolului 21.

sursa: ActiveNews

1 Comment
  1. paul says

    sunt curios de unde te-ai documentat despre Sinod; eu am urmarit cat am putut de mult si din surse cat mai apropiate de „fapte” si am impresia ca discutam de evenimente total diferite.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php