Socialistul Ponta a devenit MONARHIST?

0 380

ponta mihai

PSD a ales pentru campania lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale un discurs cu puternice influenţe “de dreapta” sau chiar naţionaliste. Premierul, care doreşte să “unească România” şi se declară “mândru” de apartenenţa sa etnică şi religioasă, a devenit peste noapte şi monarhist.

Victor Ponta a afirmat că, în calitate de preşedinte, ar organiza în mandatul său, poate chiar până în 2016, un referendum privind forma de guvernământ care trebuie să existe în România. În opinia sa, românii optează pentru republică, dar monarhia a obţinut în timp o mare atractivitate.

„Cred că în anii care urmează va trebui în România să existe un moment nu doar de dezbatere publică, ci un moment de decizie – ceea ce înseamnă referendum – legat de forma de guvernământ. Eu cred că majoritatea românilor sunt – şi azi, când vorbim – pentru forma de republică, monarhia însă a căpătat, faţă de perioada nostalgică de la început, o mult mai mare atractivitate şi cred că ar trebui, undeva în decursul mandatului meu, poate chiar până în 2016, să avem un asemenea referendum legat de forma de guvernământ. Eu aş face un asemenea referendum”, a spus Victor Ponta la România Tv.

Premierul s-a referit la acest referendum ca o variantă posibilă în care ar fi dispus să demisioneze din postul de preşedinte, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale.
Până la referendumul monarhist, Victor Ponta s-a aliat cu un alt “cap încoronat”, “regele internaţional” al ţiganilor Dorin Cioabă, prin semnarea unui protocol de colaborare pentru susţinerea liderului PSD la alegeri, între Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) şi Partidul Alianța Democrată a Romilor (PADR).

În acelaşi timp, candidaţii “de dreapta” au ales să mizeze pe mesaje stângiste. “Independenta” Macovei s-a pronunţat pentru scoaterea orelor de religie din şcoli iar Klaus Iohannis, principalul oponent al lui Victor Ponta, a spus la Digi24 că preferă republica monarhiei constituţionale, din moment ce candidează la președinție. Sursa:FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php