Obama: Nu va exista niciun război între NATO şi Rusia

0 379

Preşedintele american, Barack Obama, a exclus posibilitatea unei confruntări militare între Rusia şi NATO din cauza crizei din Ucraina, potrivit unui interviu publicat luni de CBS.

Întrebat dacă ar fi posibilă izbucnirea unei confruntări militare între Rusia, Ucraina şi NATO, Obama a respins acest scenariu, sugerând că Rusia s-ar îndrepta într-o ”direcţie mai bună”.

”Nu, nu cred că va avea loc o confruntare militară între NATO şi Rusia, chiar dacă am muncit foarte mult pentru a reasigura că Articolul 5 al tratatului NATO înseamnă ceea ce spune”, a afirmat Obama.

”Am venit să ajutăm şi să sprijinim, aşa că dacă te pui cu o ţară NATO, atunci va avea loc o confruntare militară. Iar Putin înţelege asta. Dar eu cred că există posibilitatea ca Rusia să se îndrepte către o direcţie mai bună”, a continuat acesta.

Obama a mai vorbit şi despre negocierile privitoare la comerţul cu gaze dintre Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană de săptămâna trecută, despre care susţine că se vor dovedi favorabile unui acord politic în criza din Ucraina.

”Astăzi a fost anunţat un acord potrivit căruia, de fapt, gazul rus va fi vândut în continuare Ucrainei. Aşa că ei nu vor îngheţa iarna aceasta”, a concluzionat Obama.

Potrivit acordului preliminar, Rusia şi Ucraina ar putea semna documentele ”pachetului de iarnă” privind furnizarea gazului rus către Ucraina. Livrările s-ar putea ridica la 5 miliarde de metri cubi de gaze la un preţ de 385 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, într-o perioadă de jumătate de an.

sursa: EpochTimes

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php