Confirmat: Statele NATO vor furniza ECHIPAMENT MILITAR Ucrainei

0 354

Reuniunea grupului de lucru NATO privind criza din Ucraina s-a încheiat asaeră târziu. Decizia luată de statele membre, după convorbirile cu delegația ucrainiană, a fost anunțată într-o conferință de presă susținută de președintele Petro Poroșenko și secretarul general NATO, Fog Rasmunssen.

 (Foto: captura BBC)

Poroșenko a declarat, în deschidere: „N-am simțit niciodată un asemenea suport. Acest parteneriat (cu NATO, n.r.) este un factor esențial pentru securitatea regională, brutal zdruncinată de agresiunea rusă. Importanța unității și solidarității a fost demonstrată de NATO astăzi”.

Susținerea NATO și a statelor membre, individual, va consta inclusiv în furnizarea de echipament militar de înaltă precizie și îmbunătățirea sistemelor de comunicații și conducere a luptelor.

„Fiecare stat membru NATO va contribui cu ceea ce dispune – unele state vor fi furniza armament și sisteme de armament, altele medicamente și contribuție pentru ajutor medical”, a detaliat Poroșenko.

Președintele a mai precizat că va ordona încetarea focului în zona de est a Ucrainei dacă vor fi îndeplinite 3 condiții: eliberarea imediată a tuturor ostaticilor, retragerea integrală a trupelor ruse și asigurarea securității frontierei cu Rusia.

Diplomatul Carl Bildt, fost ministru de Externe al Suediei, Secretar General al ONU între 1999 și 2001, a declarat în emisiunea CNN realizată de Christiane Amanpour, la câteva minute după conferința Poroșenko – Rasmunssen, că statele europene, în coordonare cu Statele Unite, sunt pregătite să anunțe mâine sancțiuni drastice, care „vor pune la pământ Rusia”, dacă de la Kremlin nu vin urgent semnale clare de renunțare la susținerea teroriștilor din estul Ucrainei.

sursa: Deschide.md

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php