Blaga: Vom face plângeri penale împotriva celor care au semnat OUG privind migraţia aleşilor locali

0 344

PSD vrea să mituiască primarii, pentru a-şi crea un avantaj competitiv în campania prezidenţială. O spune la RFI preşedintele PDL, Vasile Blaga. El anunţă că Opoziţia va face plângeri penale împotriva miniştrilor care au semnat OUG privind migraţia aleşilor locali.

Vasile Blaga explică paşii pe care-i va face mai departe Opoziţia: „Noi vom face şi în acest caz plângeri penale împotriva celor care au semnat această Ordonanţă de Urgenţă, prin care nu se urmăreşte altceva decât să se creeze un avantaj pe parcursul procesului electoral pentru domnul Ponta, care este speriat că nu va ajunge la Cotroceni şi de fapt nici nu va ajunge la Cotroceni„.

Preşedintele PDL aminteşte că „PSD-ul, aflat în Opoziţie, împreună cu partidele aflate la Putere în 2006 am propus împreună un set de proiecte legislative, care până la urmă au trecut prin Parlament aproape cu unanimitate de voturi, tocmai pentru că am respectat Parlamentul, am respectat Opoziţia, am avut o comisie mixtă Putere-Opoziţie (…). Şi după ce împreună ne-am asumat proiectele de legi, vreo cinci seturi, cinci proiecte de legi, acesta prin care am propus oprirea migraţiei politice, legea prefectului, legea funcţionarului public, legea înalţilor funcţionari publici, legea cadru a descentralizării, vă reamintesc ce a spus atunci Comisia Europeană: în sfârşit, în România, reforma administraţiei decolează. Ce a făcut Ponta acum? Fără nici o discuţie nici cu noi, nici măcar cu structurile asociative ale aleşilor locali, a emis această OUG, care atât a fost de urgentă de a publicat-o în Monitorul Oficial la o săptămână„.

Întrebat dacă vor fi făcute plângeri penale împotriva tuturor miniştrilor care au semnat OUG privind migraţia aleşilor locali, Vasile Blaga a răspuns: „Exact, da. Pentru că până la urmă, este vorba de a acorda mită electorală. O să vedeţi că vor migra primari către PSD şi către sateliţii lui, în măsura în care ei vor fi sprijiniţi financiar în etapa următoare, prin sume alocate prin ordin de ministru, că până aici a mers guvernarea PSD, încât acordă fonduri prin ordin de ministru, din pixul domnului Dragnea, fără a trece prin Guvern, prin Hotărâre de Guvern (…). Or ei asta vor să facă în etapa asta, să mituiască oamenii şi aşa va suna plângerea noastră penală, să mituiască primarii, în ideea în care îşi vor crea un avantaj competitiv în această campanie prezidenţială„.

sursa: RFI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php