Proteste firave la Bucureşti şi Cluj împotriva OUG care permite traseismul politic

0 399

Protest in Piaţa Universităţii, 31 august 2014 (Epoch Times)

Protestele anunţate pe facebook împotriva Ordonanţei de Urgenţă care permite migraţia aleşilor locali la alte partide nu au strâns foarte multe persoane. Conform agenţiei Mediafax, la Bucureşti s-au strâns doar 200 de persoane, în timp ce la Cluj au protestat aproximativ 40 de persoane.

La Bucureşti, cei prezenţi au fost în mare parte, membri ai Uniţi Salvăm, structura “fără lideri” care şi-a însuşit protestele de anul trecut faţă de proiectul de la Roşia Montană.

Ei au cerut: retragerea imediată de către Guvern a ordonanţei de urgenţă pentru migraţia aleşilor locali, semnarea de către partidele principale şi candidaţii acestora a unui Pact Naţional împotriva Migraţiei Politice, prin care se angajează să nu mai accepte aleşi locali şi parlamentari ai altor partide, simplificarea procedurii de revocare a primarilor (legea 286/2006) prin care cetăţenii să poată solicita în mod real referendumuri pentru demiterea edililor în culpă şi reformarea legii partidelor şi a legilor electorale.

La Cluj au protestat, în majoritate, tineri cu orientări de extremă stânga, unul dintre cei mai activi fiind lectorul universitar Cornel Vâlcu.

“Protestul este organizat faţă de OUG care legalizează pentru 45 de zile traseismul politic. Una dintre bolile democraţiei româneşti, care este mutarea politicienilor dintr-un partid într-altul, şi-a găsit o nouă legalizare. Guvernul decide printr-o OUG, nejustificată sub aspectul urgenţei, să aducă spre el politicieni care vor controla votul la alegeri”, a spus Vâlcu.

sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php