Armata ucraineana ataca un convoi rus care a patruns pe teritoriul Ucrainei

0 518

Armata ucraineana „a distrus” majoritatea vehiculelor blindate ruse care au patruns in cursul noptii pe teritoriul ucrainean, afirma un purtator de cuvant militar.

O mare parte a convoiului a fost distrusa

O mare parte a convoiului a fost distrusa

„Trupele ucrainene au localizat si au atacat vehiculele militare intrate in cursul noptii printr-o zona a frontierei aflata sub controlul insurgentilor”, a declarat Andrei Lisenko, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene. „Militarii ucraineni au distrus vehicule militare ruse, fiind vizati de focuri de artilerie, inclusiv de pe teritoriul Rusiei”, a precizat oficialul militar ucrainean.

Presedintia Ucrainei a confirmat ca o mare parte a vehiculelor militare ruse au fost distruse de armata ucraineana. „O mare parte a convoiului a fost distrusa de artileria ucraineana”, a comunicat Presedintia de la Kiev, citata de AFP. Presedintele Petro Porosenko a discutat prin telefon despre situatie cu premierul Marii Britanii, David Cameron.

Reactia rusilor

Reactia rusilor

Ministerul rus de Externe a denuntat „tentativele” partii ucrainene de a bloca tranzitul „convoiului umanitar” destinat regiunilor din estul Ucrainei afectate de conflict.

„Ministerul rus de Externe denunta intensificarea brutala a operatiunilor militare ucrainene in aceasta regiune; operatiunile au scopul de a bloca traseul convenit cu Kievul pentru trecerea convoiului umanitar rus”, conform unui comunicat oficial. Potrivit corespondentilor publicatiilor The Guardian si The Daily Telegraph, 23 de vehicule blindate pentru transportul trupelor, camioane de combustibil si alte vehicule logistice cu numere de inmatriculare militare rusesti au traversat frontiera dintre Rusia si Ucraina joi seara, in zona Donetk, prin punctul vamal Izvarin.

UE someaza Rusia

UE someaza Rusia

Ministrii de Externe ai statelor UE someaza Rusia „sa inceteze imediat ostilitatile” la frontiera cu Ucraina, in contextul in care un convoi militar rus a patruns pe teritoriul ucrainean, fiind atacat de armata.

„Rusia trebuie sa inceteze imediat ostilitatile la frontiera cu Ucraina. Rusia trebuie sa retraga trupele stationate la frontiera”, au cerut ministrii de Externe ai statelor UE, reuniti la Bruxelles.

Rusii: Fortele ucrainene distrug fantome

Rusii: Fortele ucrainene distrug fantome

Ministerul rus al Apararii a negat, vineri, informatiile privind trimiterea unui convoi militar rus in Ucraina, relateaza AFP, citat de Mediafax. „Niciun convoi militar rus nu a traversat frontiera dintre Rusia si Ucraina”, a declarat generalul Igor Konacenkov, un oficial din Ministerul rus al Apararii.

„Fortele ucrainene distrug fantome”, a ironizat generalul Konacenkov anuntul Kievului privind atacarea si distrugerea unor vehicule militare ruse.

sursa: Wall Street


Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php