Schulz e furios. Neo-nazistii au ocupat un loc in cadrul Comisiei pentru Libertatile Civile

0 393

Martin Schultz, presedintele PE, sustinatorii anti-rasisti si organizatiile evreiesti s-au indignat de faptul ca unul din membrii PE, sustinator al miscarii neo-naziste, detine o functie in cadrul Comisiei pentru Libertatile Civile, Justitie si Afaceri Interne.

Parlamentarul in cauza este nimeni altul decat Udo Voigt, fostul lider al Partidului National Democrat din Germania (NPD), sustinator al doctrine lui Adolf Hitler, cel care a declarat ca nu mai mult de 340.000 de evrei ar fi fost ucisi in timpul Holocaustului, in timp ce istoricii sunt de parere ca numarul evreilor exterminati de regimul nazist ar fi atins cifra de 6 milioane. Voigt – fiul unui fost ofiter al Wehrmacht-ului, care intentiona sa-l nominalizeze pe adjunctul lui Hitler, Rudolf Hess, la Premiul Nobel pentru pace – nu a comentat in niciun fel situatia.

Serviciile secrete germane considera NPD drept o organizatie de extrema dreapta. Partidul a fost condus de Udo Voigt incepand cu 1996 si pana in 2011, in ciuda unor incercarilor esuate de a interzice ideologia hitlerista a aceastei formatiuni politice.

Presedintele PE, Martin Schulz,membru al Partidului Socialist Democratic din Germania, a declarat ca toti cei care neaga existent Holocaustului si care sunt impotriva demnitatii umane, a democratiei si pluralismului, vor gasi in mine o puternica rezistenta. Parlamentul European este locul in care reprezentantii cetatenilor europeni muncesc din greu pentru a asigura un viitor bun si pasnic fiecaruia dintre noi, in cadrul continentului european. Nu exista loc pentru rasism si idei antisemite sub acest acoperis.

Comisia pentru Libertatile Civile, Justitie si Afaceri Interne este responsabila de protectia drepturilor cetatenesti si umane, precum si de masurile privind combaterea discriminarii.

Michael Privot, directorul Retelei Europene Impotriva Discriminarii si-a exprimat ingrijorarea privind propaganda xenofoba sau rasista imbratisata de un numar redus de europarlamentari care ocupa functii importante in cadrul CE si care trebuie sa ia decizii cu privire la drepturile fundamentale ale cetatenilor europeni.

Partidul NPD a obtinut 1% din voturile alegatorilor, in cadrul alegerilor europene, cu 0.3% mai putin fata de scrutinul alegerilor generale.

sursa: Euractiv

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php