Fortele guvernamentale inregistreaza o victorie in Ucraina

0 1.059

Autorităţile de la Kiev au anunţat că şi-au restabilit controlul asupra oraşelor Slaviansk şi Kramatorsk, abandonate de către separatiştii proruşi ca urmare a unei importante ofensive întreprise de armata ucraineană, relatează duminică agenţiile DPA şi RIA Novosti.

Potrivit declaraţiilor unui purtător de cuvânt militar ucrainean, separatiştii s-au retras către oraşul Doneţk, în cadrul unei mişcări tactice de a-şi consolida forţele.

Conducerea de la Kiev a caracterizat recucerirea celor două oraşe, împreună cu alte localităţi mai mici, drept una dintre ”cele mai mari victorii” de la începerea ”operaţiunii sale antiteroriste”, la jumătatea lunii aprilie, pentru preluarea controlului asupra zonelor deţinute de către separatiştii proruşi.

Primarul din Slaviansk, Vladimir Pavlenko, citat de Interfax, a declarat că atacurile masive cu artileria şi loviturile aeriene întreprinse de armata ucraineană i-au forţat pe separatişti să abandoneze oraşul (110.000 de locuitori), important din punct de vedere strategic.

La ordinul preşedintelui ţării, Petro Poroşenko, drapelul ucrainean a fost arborat pe clădirea Primăriei din Slaviansk. Totodată, şeful statului a cerut aprovizionarea de urgenţă a locuitorilor din Slaviansk şi din împrejurimile oraşului Kramatorsk cu alimentele de bază, precum şi repararea clădirilor distruse şi restabilirea alimentării cu apă şi energie electrică.

Poroşenko a precizat că, în pofida succeselor înregistrate de armata ucraineană, separatiştii deţin controlul încă asupra unor oraşe importante şi a altor localităţi în estul Ucrainei.

”Sunt departe de a fi euforic. Situaţia rămâne  foarte complicată”, a declarat Poroşenko, potrivit DPA.

sursa: Bucuresti FM

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php