Marine Le Pen își exprimă admirația față de Vladimir Putin și Angela Merkel

0 570

Marine Le Pen, președinta Frontului Național din Franța, care a obținut cel mai bun scor la alegerile europene ce au avut loc pe 25 mai, a declarat că-l admiră pe Vladimir Putin, ca și pe Angela Merkel, deoarece președintele rus nu lasă să i se impună decizii din străinătate, relatează luni agenția Reuters.

Foto: (c) Philippe Wojazer/REUTERS

Într-un interviu în revista germană Der Spiegel, dna Le Pen își exprimă respectul față de liderii politici care apără interesele țărilor lor.

”Cred că Putin ia în considerare înainte de toate interesele Rusiei și ale poporului rus și, din acest punct de vedere, am tot atâta admirație față de el cât și față de dna Merkel”, a declarat președinta FN.

”Multe lucruri s-au spus despre Rusia, deoarece timp de ani de zile această țară a fost diabolizată din ordinele SUA. Țările europene ar trebui să fie în măsură să-și facă o opinie proprie despre Rusia, în loc să se plaseze în continuare în optica americană”, a adăugat ea.

Miercuri, FN a încheiat un acord împreună cu alte patru partide eurosceptice — Partidul Libertății, al lui Geert Wilders (Olanda), Liga Nordului (Italia), Partidul Libertății din Austria (FPOe) și Vlaams Belang (Belgia) — în perspectiva formării unui grup parlamentar. Pentru a face acest lucru, este nevoie de cel puțin 25 de deputați proveniți din șapte state membre ale Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că FN trebuie să mai găsească parlamentari din alte două țări.

”În curând voi avea noi întâlniri”, a declarat pentru Der Spiegel dna Le Pen, care speră în continuare că va putea încheia un acord cu Partidul Independenței Regatului Unit (UKIP), al lui Nigel Farage. ”Aceasta ar trebui să fie posibil, deoarece avem aceeași poziție referitoare la Europa”, a subliniat președinta FN.

Duminică, Nigel Farage a declarat că speră să formeze o alianță cu Mișcarea 5 Stele (M5S) din Italia, condusă de Beppe Grillo, și a reafirmat că nu va lucra cu FN, ”care provine dintr-o familie politică diferită”.

sursa: AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Florin Ștefan)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php