Frontul Naţional a câştigat alegerile europarlamentarele din Franţa. Marine Le Pen cere dizolvarea Adunării Naționale

0 512

Frontul Naţional a câştigat alegerile europarlamentarele din Franţa. Marine Le Pen cere dizolvarea Adunării Naționale

Frontul Naţional se clasează pe primul loc în scrutinul europarlamentar din Franţa, cu 25%, conform sondajelor de tip exit-poll difuzate de ziarul Le Monde. Conform sondajelor efectuate de institutele Ipsos/Steria, pe locul al doilea se situează partidul de centru-dreapta Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP, de opoziţie), cu 20,3 la sută. Alianţa Partidul Socialist – Partidul Radical de Stânga (PS-PRS) este creditată cu 14,7 la sută; Uniunea Democraţilor şi Independenţilor (UDI) şi Mişcarea Democrată (Modem) au obţinut, împreună, 10 la sută.

Marine Le Pen, președinta Frontului Național, a cerut duminică dizolvarea Adunării Naționale (parlamentul) după ce exit poll-urile au indicat că partidul său, antiimigraționist și eurosceptic, a câștigat alegerile din Franța pentru Parlamentul European.

“Ce altceva poate face președintele după o astfel de respingere?”, le-a spus Le Pen ziariștilor reuniți la sediul de campanie al Frontului Național, atunci când a fost întrebată dacă președintele Francois Hollande — al cărui Partid Socialist, de guvernământ, s-a clasat abia pe locul trei, potrivit sondajelor — ar trebui să dizolve parlamentul național. Le Pen a susținut că victoria partidului său la scrutinul european arată că francezii ‘nu vor să mai fie conduși din afară, să se supună unor legi pe care nu le-au votat și să asculte niște comisari care nu au fost aleși prin vot universal’, aluzie directă la instituțiile europene, și a cerut convocarea de alegeri. “Este inacceptabil ca Adunarea Națională să fie nereprezentativă pentru poporul francez”, a spus ea.

sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php