Tablou de razboi in Ucraina: Lupte grele pe autostrada Slaviansk- Donetk

1 622
Tablou de razboi in Ucraina: Lupte grele pe autostrada Slaviansk- Donetk

O lupta grea se duce, luni la orele pranzului, intre fortele ucrainene speciale si militantii pro-rusi, in apropiere de satul Semenovka, pe autostrada Slaviansk – Donetk.

Patru vehicule blindate ucrainene au deschis focul la punctele de control, a declarat un reprezentant al auto-proclamatei Republici populare Donetk, citat de Itar Tass.

In acelasi timp, doua elicoptere care transporta parasutisti survoleaza un turn de televiziune aflat intre orasele Slaviansk si Kramatorsk.

Separatistii au blocat intrarile in Slaviansk cu camioane si exista rapoarte neconfirmate privind mai multi morti.

Ucraina, la un pas de razboi: Ciocniri violente, cladiri ocupate si noi sanctiuni pentru Rusia (Video)

Armata ucraineana inainteaza in regiunile estice, intr-o incercare de a le aduce din nou sub controlul Kievului. Ciocniri violente cu separatistii au avut loc, duminica seara, in Slaviansk, si se inainteaza spre Donetk, unde pro-rusii au mai ocupat cladiri administrative. In acelasi timp, Canada a anuntat un nou val de sanctiuni impotriva Rusiei.

La Odessa, sediul politiei regionale a fost blocat, duminica noaptea, de sute de activisti ai gruparii Sectorul de Dreapta si reprezentanti ai asa-zisei grupari de autoaparare a Maidanului, in semn de protest fata de eliberarea a 67 de separatisti arestati pentru violentele de vineri, soldate cu peste 40 de morti.

Premierul Ucrainei: Fortele de ordine sunt vinovate pentru masacrul din Odessa

La Donetk, separatistii din districtul Leninski au ocupat, duminica, comitetul executiv al orasului. Vitali Ivanov, reprezentant al autoproclamatei Republici Populare Donetk, a aratat ca imobilul a fost preluat fara probleme de pro-rusi, care n-au intampinat rezistenta din partea sefului administratiei locale.

Protestatarii au ocupat si sediul procurorului general si au cerut sa fie pusi sub acuzare membrii Garzii Nationale si din Serviciul de Securitate al Ucrainei, pentru ca au folosit arme de foc impotriva civililor.

Armata ucraineana, in acest timp, a inaintat spre Donetk. La Konstantinovka s-a deschis focul la un punct de control si se duc lupte in districtul Cervoni. Sistemele de avertizare si clopotele bisericilor au dat alarma in Konstantinovka.

Violente in Ucraina: Sute de activisti ataca politia din Odessa

La Slaviansk, fortele de autoaparare au scos din oras trupele Garzii Nationale, intr-o confruntare armata. Nu se cunoaste inca daca exista victime in urma acestei lupte. Fortele de autoaparare si-au propus sa preia controlul asupra unei statii de politie dintr-un cartier unde se aflau vehicule armate ale Kievului.

Trupele ucrainene controleaza turnul de televiziune din oras si zona este impanzita de lunetisti si masini blindate.

sursa Ziare.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php