Câte una pe zi de la ruși : Vocea Rusiei a „găsit” „interesele” României în Ucraina

0 603
Vocea Rusiei a "găsit" "interesele" României în Ucraina

„Pe măsură ce noile autorităţi de la Kiev împing tot mai mult ţara în haos şi spre distrugerea integrităţii ei teritoriale, vecinii încep să formuleze tot mai insistent pretenţii teritoriale faţă de Ucraina. Între altele şi România”, scrieVocea Rusiei într-un articol publicat miercuri seară, intitulat „Interesele României în Ucraina”.

Autorul articolului, Ksenia Melnikova, susține că „în ultimul timp, românii care trăiesc în Transcarpatia, vorbesc tot mai des despre dorinţa de a crea o autonomie în componenţa Ucrainei”.

În localităţile din regiunea Cernăuţi, sunt distribuite pliante pe care scrie „Aici este România”. Preşedintele Traian Băsescu nu ascunde că statul lui oferă paşapoarte locuitorilor din Bucovina şi regiunea Odessa. Potrivit unor date, aproximativ 80% (peste 100.000) din românii etnici care locuiesc în Ucraina au primit paşapoarte româneşti. Motivul pentru un asemenea comportament al Bucureştiului a fost discriminarea minorităţilor naţionale, care trăiesc în Ucraina, de către noile autorităţi de la Kiev, a relatat expertul Vladimir Bruter, spune autorul articolului.

„În centrul raional din regiunea Cernăuţi a fost închisă şcoala în care majoritatea materiilor erau predate în limba română. În pofida protestelor populaţiei locale, ea a fost transformată într-o şcoală ucraineană. Lipsa limbii române în calitate de limbă oficială în regiunile dens populate de românii etnici este o manifestare a prigoririi lor. Iar în cadrul statului ucrainean actual aceste probleme sunt imposibil de rezolvat”, se mai afirmă în articol, care continuă cu citarea unui alt analist politic, Pavel Kandel.

Recent, în regiunea Cernăuţi, un grup de naţionalişti din grupul Sectorul de Dreapta a incendiat câteva case din satul Costiceni de la frontiera cu România. Răniţii au fost internaţi la spital cu arsuri. Imediat după acest incident în România au avut loc mitinguri spontane care au cerut autorităţilor să „apere interesele propriilor cetăţeni de dezmăţul fasciştilor de la Kiev”. Acţiunile actualelor autorităţi de la Kiev îi îngrijorează pe românii etnici, a relatat analistul politic Pavel Kandel.

„Naţionalismul ucrainean, în special din partea de vest a ţării, provoacă îngrijorare în rândul minorităţilor naţionale”.

„Răspunsul Bucureştiului a urmat imediat. Peste câteva zile, forţele armate ale României au decis să desfăşoare aplicaţii inopinate pe teritoriul Bucovinei de Sud. Statul Major al ţării a elaborat un plan de protecţie a minorităţii naţionale române din Bucovina şi regiunea Odessa. Iar Senatul român a coordonat cu preşedintele ţării introducerea trupelor în Ucraina. Pretextul pentru o invazie poate fi cererea adresată de românii etnici adresată Bucureştiului de a-i proteja. Se anunţă că acest plan poate fi pus în aplicare de forţele batalionului special Vulturii. Soldaţii acestui batalion sunt instruiţi în SUA”, se afirmă în încheierea articolului postat pe site-ul Vocea Rusiei.

via Cotidianul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php