Victimele comunismului, comemorate de Biserica Ortodoxa a Bulgariei

0 552

militiePentru al treilea an consecutiv, ziua de 1 februarie a fost ziua stabilită pentru cinstirea și recunoașterea victimelor regimului comunist din Bulgaria. Data a fost stabilită în 2011, la inițiativa fostilor Presedinti bulgari Jelev și Stoianov. 

In 2014 an s-au implinit 69 de ani de la sentința de condamnare la moarte a regentului și a 17 miniștri, preoți, parlamentari, intelectuali, data de așa-numitul “Tribunal al Poporului”, pentru trădare.

Cu binecuvântarea Patriarhului Bulgariei, Neofit, în Catedrala Sf. Chiriachi, a fost oficiata o slujba în memoria victimelor terorii comuniste, incepand din 9 septembrie 1944 și pana astazi. Slujba a fost prezidata de Episcopul Tihon de Tiberiopolis, paroh al Catedralei Patriarhale Sfantul Alexande Nevski.

La sfârșitul slujbei, Episcopul Tihon a declarat: “Nu pot să cred că sângele a mii de victime nevinovate ar fi fost varsat printr-un hazard și în zadar. Acesta ne vorbeste despre societatea noastra, iar noi nu mai putem adopta limbajul urii și al divizarii, fiind timpul ca următoarea generație să le depășească, astfel încât oamenii noștri sa poata merge mai departe”. De pe Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php