„Ponta nu trebuie să meargă la Soci! Abuzurile ruşilor la Tiraspol trebuie sancţionate.” Declaraţiile lui Florin Dobrescu cu privire la incidentele din Transnistria.

2 775

dobrescu portavoceÎntrebat care este poziţia Partidului „Totul pentru Ţară” cu privire la evenimentele recente din Transnistria, Florin Dobrescu, preşedintele executiv al TPT a declarat pentru publicaţia Buciumul.ro:

„Abuzurile separatiştilor de la Tiraspol au depăşit orice limită. Arestarea directorului liceului românesc şi a colegilor săi de către autorităţile ilegitime ale regimului comunist transnistrean reprezintă o nouă provocare şi o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale omului. Pe această cale vrem să denunţăm Kremlinul ca fiind în spatele tuturor abuzurilor comise de comuniştii transnistreni. Această gaură neagră a Europei nu s-ar putea menţine nici 24 de ore dacă nu ar fi susţinută de armata rusă cantonată în regiune. La 23 de ani de la dispariţia URSS, Rusia continuă să menţină trupe de ocupaţie pe teritoriul Basarabiei, la câteva zeci de km de frontiera UE. Este o ruşine pentru omenirea anului 2014!

Faptul că la nivel internaţional nu există reacţii faţă de aceste abuzuri, nu înseamnă că autorităţile româneşti trebuie să tacă.

Apreciem că în aceste condiţii, premierul Ponta ar trebui să boicoteze oficial deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci. Dacă cineva se mai amăgea să creadă că Rusia este în stare să respecte drepturile omului şi ale altor naţiuni, cred că evenimentele din Transnistria sunt relevante pentru a arăta că în mentalitatea Kremlinului nu s-a schimbat nimic faţă de anii 50.

Cerem primului ministru Victor Ponta să facă front comun cu liderii statelor occidentale, refuzând invitaţia la Soci, ca protest faţă de ocupaţia militară rusă de pe Nistru şi faţă de abuzurile comuniştilor de la Tiraspol, sprijiniţi de ocupaţia rusă.”

A consemnat Alexandru Mihail

 

2 Comments
  1. dec says

    Nu-I cereti marionetei ponta sa faca ce NU poate; cereti papusarilor lui sa-l manevreze in acest sens…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php