Româncele, cea mai mare rată a fertilității în UK. Daily Express: „fac copii pentru beneficii”

0 641

Un raport am Biroului Național de Statistică din Marea Britanie (ONS), citat de The Times, arată că cetățeniiromâni stabiliți în această țară aumai mulţi copii decât orice alt grup etnic, relatează The Times. Constatările indică faptul că 25% dintre copiii născuţi în Anglia şi Ţara Galilor în 2011 aparţin unor mame născute în străinătate, faţă de 16% cu zece ani mai devreme.

Un purtător de cuvânt al ONS a declarat că sistemul de protecţie socială din Marea Britanie ar putea fi unul dintre factorii creșterii natalității.

În cazul româncelor, cifrele arată că acestea cea mai mare fertilităţii din Anglia şi Ţara Galilor, cu o medie de 2,93 copii pe an, prin comparaţie cu doar 1,25, cât este media în România. Aceleaşi date indică faptul că, în cazul femeilor din Polonia, rata natalităţii a crescut cu două treimi atunci când acestea s-au mutat în Marea Britanie. Astfel, cele care au emigrat în Marea Britanie după 2004 au în medie 2,3 copii, prin comparaţie cu 1,3 în ţara natală.

De cealaltă parte, femeile născute în Marea Britanie au în medie 1,84 copii pe durata vieţii.

I-am depășit pe chinezi. Românii, în top zece al copiilor născuți în Marea Britanie

Raportul ONS se bazează pe recensământurile făcute în 2001 şi în 2011 şi a statisticilor Eurostat și constată că rata natalităţii în rândul imigranţilor este cu mult mai mare decât cea în rândul părinţilor născuţi în Marea Britanie.

Recensământul din 2011 a indicat o creştere de 3,7 milioane de persoane a populaţiei din Anglia şi Ţara Galilor într-un interval de zece ani, dintre care aproximativ două treimi au provenit de pe urma imigraţiei şi a ratelor ridicate ale natalităţii în rândul mamelor imigrante.

Polonia, Pakistanul şi India se află în fruntea clasamentului ţărilor cu cel mai mare număr de naşteri.

Ratele de fertilitate în rândul imigranţilor au fost în general cele mai ridicate în rândul mamelor din Africa şi cel mai scăzute în rândul mamelor originare din Australia şi Noua Zeelandă, a precizat ONS.

Oficial suntem 100.000, neoficial – peste 300.000

Comentând această statistică, Daily Express are o atitudine ce poate fi considerată nazistă. Potrivit acestui cotidian, româncele care trăiesc în Marea Britanie fac mai mulți copii pe cheltuiala contribuabililor britanici, decât atunci când se află în țara lor natală.

Alocațiile pentru copii, ajutoarele pentru locuințe și indemnizațiile de șomaj, alături de educația gratuită și de sistemul sanitar fără plată ar putea juca un rol în decizia lor de a avea mai mulți copii aici, potrivit Biroului Național de Statistică, se arată în Daily Mail.

„Au fost 3.500 de copii născuți de femei din România, în timp ce femeile din următoarea țară europeană pe lista, Republica Cehă, au dat naștere la 1.600 de copii”, a declarat Oliver Dormon, de la ONS pentru Express.

„Alocațiile pentru copii ar putea fi mai ușor accesibile. Sprijinul financiar, social, educațional ar putea fi mai bune și, de asemenea, condițiile economice și posibilitatea de a obține ușor un loc de muncă pot contribui la asta”, a mai concluzionat oficialul.

Jonathan Isaby, director executiv al Alianței Contribuabililor, a declarat pentru Daily Express: „Sistemul social britanic nu ar trebui să încurajeze oamenii să aibă copii pe care nu îi pot întreține, fie din această țară sau din străinătate. Multe familii aleg să se extindă atunci când își pot permite, dar se pare că generozitatea  sistemului de protecție socială contribuie la această decizie.”

„Cel mai bun lucru pe care guvernul îl poate face este reduce plăților pentru toate familiile, mai degrabă decât a le stimula.”

sursa: Ziarul Romanesc

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php