Victorie neasteptata a localnicilor din Razboieni in fata autoritatilor locale si firmei SC Prospectiuni SA

0 566

Vineri, la sedinta de CL Razboieni, oamenii s-au adunat sa dezbata problema prospectiunilor si a firmei pe care o acuza ca le-a intrat ilegal pe terenurile lor . Din pacate, marea firma de prospectiuni, desi a zis ca vine sa explice oamenilor ce si cum, a uitat sa se mai prezinte, asa ca localnici neintelegand ce e cu gazele de sist si cu prospectiunile au discutat cu primarul si intre ei pana ce au ajuns la o concluzie foarte periculoasa dar si de laudat  si anume aceea de a nu mai permite firmei de prospectiuni sa intre pe terenurile lor.
Desi primarul si consilierii venisera la aceasta sedinta cu ganduri pacifiste, au terminat dand dreptate totala localnicilor si promitand ca vor face totul ca acea firma sa nu mai aiba acces in comuna Razboieni. O decizie unanima plecata si impusa de oamenii simpli din aceasta comuna care au demonstrat ca daca se aduna la un loc reprezinta o forta peste care nu poate trece absolut nimic.
Daca e sa analizam la rece situatia, localnicii au dreptate, pentru ca nu e normal sa intri fara voie pe proprietatea nimanui, si mai mult de atat, sa plantezi explozibili fara sa ai acordul scris al proprietarului. Din ce zic localnicii, firma de prospectiuni a fluturat pe la primarii o hartie de la CJN, iar pe localnici i-a cam pacalit zicandu-le ca au aprobare de la primar.
Acum tot scandalul  a ajuns intr-un impas,  mai ales datorita faptului ca firma de prospectiuni a promis ca vine sa explice oamenilor ce fac la ei in comuna, oamenii s-au adunat civilizat, dar firma le-a tras teapa si lor si consiliului local din Razboieni, blocand definitiv comunicarea deja subrezita de tot felul de balbaieli. In aceste conditii, oamenii din comuna si-au impus punctul de vedere iar alesii locali s-au vazut nevoiti sa se supuna. Totusi ne intrebam si noi ,oare sa fie asa de prost administrata comunicarea la aceasta firma de prospectiuni, sau  se bazeaza ei pe vreun inger pazitor politic care le-a zis ca rezolva el orice problema ?
Acum, cu aceasta batalie castigata de populatia din  Razboieni, ramane de vazut daca nu cumva si celelalte comune din Neamt vor proceda la fel incurajati de aceasta victorie care, cu riscul de a ma repeta, a demonstrat inca o data ca impreuna oamenii pot culca la pamant atat interesele politice cat si cele ale unei firme ce are resurse financiare foarte mari.
Felicitari localnicilor din Razboieni pentru faptul ca au reusit sa isi impuna punctul de vedere fara sa isi dea in cap si mai ales felicitari pentru ca nu au cedat presiunilor si au luptat pentru crezul lor. Toti avem de invatat ceva de la acesti oameni simpli care poate nu inteleg ei cum e cu gazele de sist si cu siguranta nu stiu nimic despre izotopii carbonului, poate nu inteleg nici cum e cu politica, poate nu au nici cate doua facultati, dar cu siguranta au demnitate si  inteleg mult mai bine decat multi dintre noi ce inseamna sa lupti pentru dreptul tau si sa nu te lasi calcat de nimeni si nimic.
Sedinta de CL de mai jos este redata integral, discutiile despre subiectul prospectiunilor incepand dupa HCL 3 la diverse.

Oamenii din Razboieni au castigat deocamdata o batalie, nu tot razboiul, motiv pentru care ei trebuie ajutati drept pentru care puteti  vedea in articolul de mai jos documente socante prin care dovedim ca la nivelul CJN si al autoritatilor din Neamt se stia din luna noiembrie 2013 ca in judet va veni “ECHIPA SEISMICA nr. 19″ care isi va desfasura activitatea de “LUCRARI SEISMICE” in  30 de comune cu 450 de persoane si 80 de utilaje si mijloace auto. Si mai uimitor, veti afla unde si-au stabilit “cartierul general” si cine a omis sa anunte nemtenii de aceasta mare desfasurare de forte cu toate ca a purtat corespondenta in numele Consiliului Judetean Neamt cu SC. Prospectiuni SA.

sursa: Ziar Piatra Neamt.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php