Salbaticie anticrestina fara sfarsit in Siria: CRESTIN DECAPITAT SI CU PIEPTUL STRAPUNS DE PROPRIUL CRUCIFIX/ Harta globala a PERSECUTIEI CRESTINILOR

0 581

wwl-home

  • TheOrthodoxChurch.info: 

 

In Siria un crestin a fost decapitat si injunghiat cu o cruce

 

Potrivit unui raport in limba araba publicat in cursul zilei de azi pe site-ul Aleteia.org, din nou in data de 8 ianuarie 2014, un barbat crestin a fost injunghiat cu un cruce si decapitat de catre asa numitii luptatori pentru libertate din SUA.

In timp ce se deplasau cu masina de la Homs catre satul crestin Marmarita, doi tineri crestini, Fadi si Firas, au fost opriti si atacati de catre cinci adepti ai Jihadului care erau inarmati si care au inceput sa traga focuri de arma in masina.

Acelasi raport mentioneaza ca: “In momentul in care Mujahedinii (jihadistii) s-au apropiat de masina, au observat ca Fadi purta o cruce in jurul gatului asa ca au decis sa-i taie capul si sa-i infinga crucea direct in piept”.

De asemenea l-au batut pe Firas, insotitorul lui Fadi si l-au lasat sa zaca pe jos mai mult mort decat viu pentru ca mai apoi sa jefuiasca masina, sa le fure banii si actele.

Cu toate acestea Firas si-a revenit si a vazut trupul prietenului sau decapitat si injunghiat. Ranit a reusit sa ajunga pe jos in satul Mushtaya, unde a fost transferat la un spital.

 

Elefantul existential din camera “persecutiei crestinilor”

 

Organizatia “Portile deschise are SUA” (Open Doors) a publicat recent pentru anul 2014 – The World Watch List – un raport la scara larga care numeste si clasifica cele mai de temut 50 de tari de pe intreg globul pamantesc unde sunt persecutati crestinii.

 

Un lucru evident care se desprinde din acest raport este faptul ca majoritatea covarsitoare a persecutiei crestine din jurul lumii de azi se afla in mainile musulmanilor de toate rasele, limbile, culturile si inclinatiilor socio-politice: musulmanii din randul aliatilor Americii ( Arabia Saudita) dar si a dusmanilor sai (Iran), musulmani din tarile dezvoltate economic (Qatar) dar si din tarile sarace (Somalia si Yemen), musulmani din “Republica Islamica” ( Afganistan) si din natiuni moderate ( Malaezia și Indonezia ), musulmani din natiunile salvate de catre SUA (Kuwait) si musulmani care au plangeri impotriva Americii.

 

Exista un numitor comun care se extinde chiar mai mult decat se arata de catre organizatia Open Doors. Potrivit directorului organizatiei, Emily Fuentes, “din cele 50 de tari in care se persecuta crestinii, 37 sunt natiuni musulmane” sau 74%.

 

De fapt, chiar daca acest lucru inseamna ca celelalte 13 tari din cele 50 nu sunt musulmane – de exemplu Kenya si Etiopia – acolo se afla cei care ii persecuta pe crestini.

 

Cu alte cuvinte, din 50 de tari unde crestinii sunt persecutati, 41 sunt natiuni musulmane; asta inseamna ca un procent infiorator de 82% din randul tuturor tarilor de pe glob care ii persecuta pe crestini sunt adeptii Islamului – uneori chiar in tarile majoritar crestine; de exemplu Republica Africana Centrala, care dupa ce a fost preluata de catre islamisti in anul 2013 se afla in acest moment pe locul 16 in clasament, respectiv etichetata cu “persecutie severa” (in raporturile anterioare majoritatea crestinilor nici nu a fost mentionata).

 

Potrivit raportului World Watch List 2014, in ceea ce priveste primele 10 tari unde crestinii sufera de “persecutie extrema”, 9 respectiv 90% sunt tari musulmane. Intr-adevar, harta lumii intocmita de catre Open Doors in ceea ce priveste persecutia crestinilor poate fi foarte usor confundata cu o harta globala a lumii islamice, cu exceptia Chinei ( care se claseaza pe locul 37, respectiv cu “persecutie moderata”) si a unor natiuni sporadice dominate de crima si tiranie fara Dumnezeu, tari cum sunt Columbia, Coreea de Nord etc.

 

In acelasi mod, o publicatie recenta Morning Star News raporta pentru anul 2013 cele mai groaznice persecutii din lume asupra crestinilor iar 9 din 10 – din nou 90% din acestea au fost comise de catre islamisti.

 

Cu toate acestea, avand in vedere ca pe lista World Watch 2014 primul loc ca fiind cel mai rau persecutor al crestinilor este ocupat de Coreea de Nord, respectiv o tara non-islamica, comunista, se pune intrebarea de ce identitatea musulmanilor este cea mai numeroasa?

 

Ajungem aici la unele diferente extrem de importante si totusi neclare. In timp ce crestinii sufera intr-adevar persecutii extreme in Coreea de Nord, acestea sunt temporare, aberante chiar. Simplu ca si cum rasturnarea regimului nord-coreean ar putea stopa persecutiile crestinilor peste noapte, la fel cum caderea regimului comunist in Uniunea Sovietica a dus rapid la oprirea persecutiilor de acest gen.

 

Cu toate acestea, in lumea islamica, un scenariu similar nu ar atenua deloc suferintele crestinilor. Din contra, acolo unde dictatorii cad – Saddam in Iraq, Mubarak in Egypt, Qaddafi in Libya si probabil in curand Assad in Sira datorita incercarilor continue de a-l elimina – persecutia crestinilor creste.

 

Motivul pentru care apare aceasta diferenta este faptul ca persecutia crestina a non-musulmanilor (in majoritatea lor comunisti) se afla inradacinata intr-o ideologie temporara. In schimb, persecutia crestinilor de catre musulmani este perena, existentiala si trece de la un regim la altul sau de la un conducator la altul. Acest lucru face parte din istoria, doctrina si machiajul socio-politic ale islamului – de aici tenacitatea sa, de aici omniprezenta sa.

 

Totusi, semnificatia acestor lucruri este de multe ori trecuta cu vederea. Astfel, “Dr David Curry, CEO si director al organizatiei Open Doors SUA, a declarat pentru publicatia The Blaze: “Nu orice circumstanta este aceeasi. De exemplu, in Coreea de Nord, unde se afla un guvern cvasi-stalinist este cel mai neadecvat loc de pe planeta ca sa te numesti si sa fii crestin – la fel a fost si in ultimii 12 ani.” El a explicat ca in timp ce guvernul Coreei de Nord este considerat vinovat, in tari cum este Irakul gruparile extremiste duc atacuri dure impotriva crestinilor, in timp ce oficialii guvernamentali sunt aparent neputinciosi pentru a opri macelul.

 

Adevarat. Si totusi stalinismul/comunismul ateist reprezinta un fenomen relativ nou – vechi cam de un secol – si regimul (sau variante ale ideologiei sale) s-a diminuat foarte mult asa incat astazi doar o mana de tari au ramas comuniste.

 

Pe de alta parte, gruparile extremiste (cunoscute in alte contexte si in alte tari ca si islamisti, teroristi, mujahidini, mafioti, radicali, grupari nemultumite etc) care au atacat si au ucis crestini “nesupusi” au existat inca din zorii aparitiei Islamului. Este un lucru dovedit chiar daca se incearca suprimarea lui.

 

Pentru a intelege si mai bine diferentele intre persecutia temporara si cea existentiala, sa ne gandim la Rusia, care a fost candva o tara cu majoritate crestin ortodoxa, a fost dominata la un moment dat de regimul comunist cand si-a persecutat proprii crestini. Si iata ca azi, dupa un secol de la caderea comunismului in Rusia, poporul este din ce in ce mai ortodox din nou si ofera suport crestinilor persecutati.

 

Coreea de Nord, unde liderul Kim Jong-Un este venerat ca un zeu iar oamenii sunt tinuti departe de realitate, chiar si in afara granitelor tarii, pare ca trece printr-o experienta similara cu Rusia in Uniunea Sovietica si prin urmare, acestia traiesc intr-o stare de dementa.

 

Dar daca marea URSS nu a putut persevera, cel mai probabil este o chestiune de timp pana cand si zidurile mici ale Coreei de Nord se vor prabusi pentru a face loc libertatii religiei asa cum s-a intamplat in fostele natiuni comuniste. (mai exact, singurele natiuni care au facut parte din URSS si care persecuta in continuare crestinii sunt musulmane, cum sunt cei din Uzbekistan, care ocupa locul 15 in clasament, respectiv “persecutie severa”, si Turkmenistan, care ocupa locul 20, tot la “persecutie severa” asupra crestinilor.)

 

Cu toate acestea, timpul nu este de partea crestinilor care traiesc in mijlocul musulmanilor, dimpotriva. Inca din secolul al 7-lea, cand islamul a luat fiinta, musulmanii au invadat si au cucerit tarile crestine, astfel ca mai mult de jumatate din teritoriul care a fost odata crestin in secolul al 7-lea, inclusiv toate tarile din Africa de Nord si din Levant, se afla azi in inima “lumii musulmane”.

 

Azi, persecutia musulmanilor asupra crestinilor exista in 41 de natiuni, ca parte a unui proces care a inceput acum 14 secole. Asa cum se arata in Rastignit din nou: Expunerea noului razboi al Islamului asupra Crestinilor, modelele de persecutie crestina din intreaga lume musulmana sunt aceleasi cu cele din secolele trecute. Faptele vorbesc de la sine.

 

In concluzie: Coreea de Nord, singura tara non-islamica din clasamentul celor mai rai persecutori ai crestinilor, este guvernata de ceea ce este in general vazut ca un megaloman dezechilibrat (de unde rezulta si persecutia “aberanta”), in schimb celelalte noua natiuni nu sunt dominate de vreun “cult al personalitatii” ci sunt reglementate diferit, existand democratii parlamentare (Irak), republici (Maldive, Somalia, Siria, Yemen), republici islamice (Afganistan, Iran) si monarhii (Arabia Saudita)

 

Numitorul comun este ca toate acestea sunt natiuni musulmane.

Christian-Persecution

 

Astfel, mult timp dupa ce dictatorul Kim Jong-Un nu o sa mai existe, Islamul va fi inca aici si  va continua sa-i trateze pe crestini si pe alti “nesupusi” la fel cum o fac de secole.

 

Constientizarea acestui fapt este primul pas real care se poate face pentru a atenua suferintele majoritatii coplesitoare a crestinilor din lumea intreaga.

(vezi continuarea la Razboi intru Cuvant: Salbaticie anticrestina fara sfarsit in Siria: CRESTIN DECAPITAT SI CU PIEPTUL STRAPUNS DE PROPRIUL CRUCIFIX/ Harta globala a PERSECUTIEI CRESTINILOR)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php