MITING la Pungeşti: Circa 250 de persoane, la primul protest autorizat din acest an faţă de gazele de şist

0 346

Proteste Pungeşti

Aproximativ 250 de persoane au participat, duminică, la Pungeşti, la un miting împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist, aceasta fiind prima acţiune de protest din acest an care s-a desfăşurat cu autorizaţie.

Aproximativ 250 de localnici s-au adunat, duminică după-amiază, pe un teren privat din satul Armăşoaia, aflat la aproximativ doi kilometri de perimetrul deţinut de Chevon în comuna Pungeşti, pentru a manifesta împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist în zonă.
În plus, manifestanţii, localnici, dar şi activişti de mediu, unii din Iaşi, Bârlad, Vaslui, Braşov şi Bucureşti, au scandat lozinci şi împotriva primarului în funcţie, Mircea Vlasă care a închiriat terenul către compania Chevron, dar şi împotriva guvernanţilor: „Refuz, rezist gazelor de şist”, „Jos primarul”, „Uniţi salvăm toată România” şi „Jos Guvernul”.
Protestatarii au fost supravegheaţi de aproximativ 400 de jandarmi.
„Acesta este primul miting autorizat pe care îl desfăşurăm în acest an în zona comunei Pungeşti. Din fericire, a fost o manifestaţie paşnică, fără incidente, în care am avut o bună colaborare cu Jandarmeria”, a declarat corespondentului MEDIAFAX unul dintre liderii protestatarilor, Constantin Pîslaru.
Potrivit acestuia, în zonă vor fi organizate şi alte mitinguri de protest, în acest sens fiind purtate discuţii cu reprezentanţii Jandarmeriei pentru asigurarea unui perimetru în care oamenii să poată protesta.
Mitingul s-a încheiat după două ore.
Aproape 400 de persoane au protestat, în 7 decembrie anul trecut, pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.
Poliţia Vaslui a constituit o „zonă specială de siguranţă” în localităţile Siliştea şi Pungeşti, unde Chevron deţine un perimetru de 20.000 de metri pătraţi în vederea explorării gazelor de şist. Astfel, traficul pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, în localităţile Siliştea şi Pungeşti, a fost restricţionat.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php