Crestinii, de doua ori mai persecutati in 2013

0 307

Anti-crestinismNumărul creştinilor care şi-au pierdut viaţa în 2013 a fost dublu faţă de numărul celor care au decedat în 2012, arată cel mai nou studiu realizat de Open Doors International – o organizaţie care monitorizează zonele în care au loc cele mai multe cazuri de discriminare pe bază religioasă a creştinilor.

Studiul anual, care poartă numele de World Watch, relevă că în perioada ianuarie-octombrie 2013, 2.123 de creştini au decedat în urma persecuţiilor, în comparaţie cu 1.201 de creştini ucişi în 2012.

Diferenţa mare a făcut-o numărul mare al creştinilor care şi-au pierdut viaţa în Siria, în timpul luptelor sectare, din mijlocul sângerosului conflict civil dintre forţele regimului preşedintelui Bashar al Assad şi insurgenţii care doresc înlăturarea acestuia de la putere. Potrivit Open Doors, numărul acestor creştini a depăşit numărul total al creştinilor ucişi în 2012.

Cifrele prezentate de organizaţie includ numai cazurile cunoscute, dar se estimează că numărul real al celor care şi-au pierdut viaţa în 2013 ca urmare a persecuţiilor este de 7.000 sau 8.000 de persoane, potrivit estimărilor Institutului pentru Libertate Religioasă din Statele Unite ale Americii sau chiar 100.000, potrivit estimărilor Centrului pentru Studierea Creştinismului Global.

Acestora li se adaugă decesele a căror cauză nu este una direct legată de persecuţii concrete, ci decese cauzate de condiţii de viaţă care conduc la deteriorarea treptată a stării de sănătate (stres prelungit, răniri ocazionale, discriminare).

În afară de Siria, lista ţărilor cel mai puţin prietenoase cu creştinii sunt Nigeria, Pakistan, Egipt, Kenya, Angola şi Republica Central Africană. De pe Semnele Timpului

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php