Proteste anti-coruptie in Bulgaria: Studentii au iesit in strada si au incercat sa blocheze politicienii in cladirea Parlamentului

0 326
Proteste violente în capitala Bulgariei

Tensiuni puternice în Bulgaria. Nemulțumiți de gradul de corupție din țară, sute de studenți au format, ieri, un lanț uman în jurul Parlamentului din Sofia, în încercarea de a bloca mai mulți politicieni în clădire.

La scurt timp au început și ciocnirile cu forțele de ordine. Unii dintre manifestanți s-au întins pe jos pentru a opri accesul mașinilor de poliție.

Trei stidenți și un polițist au fost răniți în urma manifestațiilor. Presa a anunțat că alți 24 de manifestanți au fost reținuți. Protestul început de dimineață s-a amplificat în cursul serii, când studenților li s-au alăturat și alți oameni nemulțumiți. Mulțimea adunată în fața Legislativului bulgar a cerut demisia premierului technocrat Plamen Oreșarski, pe care îl acuză de legături cu oligarhii.

Coaliția guvernamentală crede că fostul premier Boiko Borisov se află în spatele incidentelor de ieri. În replică, formațiunea politică din care face parte acesta a cerut demisia actualului Executiv, pentru a pune capăt tensiunilor.

Actualele proteste antiguvernamentale sunt o continuare a celor lansate în iunie, la numai două săptămâni după instalarea noului Guvern. Atunci au ieșit în stradă aproape 20 de mii de persoane.

de pe Reporter NTV

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php