Vicepremierul Rusiei: Moldova se va UNI cu Romania in UE

0 348

unireDmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei şi unul din oamenii de încrede al lui Vladimir Putin, a scris pe pagina sa de Twitter că Republica Moldova va semna acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi ulterior se va uni cu România, informează portalul de ştiri InfoPrut. Acesta a mai declarat luna trecută că preşedintele Traian Băsescu urmăreşte “anexarea” Basarabiei.

Dmitri Rogozin este responsabilul desemnat de către Vladimir Putin de a se ocupa de Transnistria şi Republica Moldova. Conform afirmaţiilor acestuia, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova se va face prin Unirea cu România.

El vede această unire în doi paşi: 1. Semnarea Acordului de Asociere din toamna acestui an 2. Unirea cu România Practic procesul de Integrarea Europeană va fi scurtat prin integrarea Republicii Moldova în România sub forma unei regiuni, perfect compatibil cu noul sistem de organizare al României.

Recent, preşedintele Traian Băsescu i-a spus lui Igor Coman, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, că România nu va ratifica niciodată tratatul de frontieră cu Republica Moldova, scrie Adevărul. Practic România se foloseşte acum de ajutorul european pentru ca acele costuri tot amintite de cei care se opun Unirii, să fie suportate, din solidaritate, de către tot spaţiul european, cu atât mai mult cu cât vorbim de sume nesemnificative la nivelul bugetului Uniuni.

Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php