Presa germana despre premierul Ponta: Norocul pare sa il fi parasit

0 440

Presa germana despre premierul Ponta: Norocul pare sa il fi parasit (Video)Intr-o analiza a situatiei politice din Romania, jurnalistii de la Frankfurter Allgemeine Zeitungscot in evidenta faptul ca „premierul Ponta a depasit toate crizele de pana acum, dar, la zece luni de la succesul in alegeri, coalitia sa risca sa se dizolve, ministrii demisioneaza, iar pe strazi sunt proteste”.

Victor Ponta a reusit pana acum sa prezinte infrangerile ca pe victorii. Premierul de 41 de ani a supravietuit scandalului de plagiat. A depasit si tentativa esuata de debarcare a presedintelui Basescu. Mai mult, el prezinta ca pe un succes pactul de coabitare cu Basescu, incheiat sub presiunea internationala pentru a evita izolarea politica a Romaniei. Acum, la zece luni de la victoria in alegeri, norocul pare sa il fi parasit”, semnaleaza sursa citata.

„In USL domneste o atmosfera de criza. Liberalii si social-democratii se cearta in public despre atitudinea fata de Basescu, ocuparea functiilor la varf din justitie, proiectul Rosia Montana si eutanasierea cainilor. PNL suspecteaza PSD ca vrea sa dizolve USL si lucreaza deja la o noua majoritate. Antonescu se teme ca un social-democrat, poate chiar Ponta, ii va periclita candidatura la alegerile prezidentiale din 2014″, considera FAZ.
Cat priveste raportul MCV, din perspectiva aderarii la Spatiul Schengen, autorul articolului este de parere ca „pentru USL este mai importanta protejarea propriilor oameni de anchetele penale, decat un calificativ pozitiv al Comisiei Europene privind justitia si combaterea coruptiei”.

de pe ziare.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php