Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Politician de 31 de ani câştigă alegerile austriece. Cel mai slab rezultat pentru establishment

Într-o altă înfrângere uimitoare a establishmentului european, austriacul de 31 de ani Sebastian Kurz şi-a asigurat victoria în alegerile pentru Consiliul Naţional Austriac.

Partidul lui Kurz – Partidul Popular Austriac (OVP) – a câştigat 30,2% dintre voturi, conform unui exit poll realizat de reţeaua de televiziune austriacă ORF, după numărarea parţială a buletinelor de vot.

La fel de şocant este faptul că Partidul Libertăţii – naţionalist şi anti-imigraţie – a ocupat locul al doilea, cu 26,8%. În acelaşi timp, social democraţii cancelarului Christian Kern au obţinut doar locul al treilea cu 26,3% dintre voturi.

Rămâne de văzut dacă tânărul Kurz, care este de asemenea ministru de Externe al ţării, va forma o coaliţie cu Partidul Libertăţii, care a obţinut un rezultat neaşteptat şi ar putea intra în guvern pentru prima dată în istorie.

Totuşi, un lucru este clar: la fel ca în Germania, unde coaliţia CDU/CSU a cancelarului Angela Merkel a obţinut cel mai slab rezultat din 1949, la fel şi în Austria, Partidul Social Democrat (SPO), care reprezintă establishmentul, a suferit ceea ce unii analişti consideră a fi “cel mai prost rezultat de la guvernarea lui Hitler”.

 

sursa: Epoch Times

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=32212

Postat de pe 16 oct. 2017. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Un comentariu for “Politician de 31 de ani câştigă alegerile austriece. Cel mai slab rezultat pentru establishment”

 1. Dacul Liber

  Europa incepe sa se trezească!Guvernele socialiste(social-democrate-marxiste) au adus Europa in pragul dezastrului!

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php