Bază MILITARĂ și NUCLEARĂ iraniană ATACATĂ de Israel

0 893

Israelul a efectuat o lovitură în centrul Iranului, la Isfahan, vineri dimineață, unde se află o bază militară, dar și una nucleară, informația fiind confirmată de surse americane, scrie Televiziunea Română.

Conform acelorași surse, Statele Unite n-au dat undă verde în privința unei astfel de operațiuni, deși au fost notificate.

Iranul şi-a activat sistemele de apărare antiaeriană, afirmând doar că au avut loc explozii în oraşul Isfahan (centru), dar că instalaţiile nucleare iraniene sunt în siguranță.

Explozia auzită în apropiere de Isfahan a fost cauzată de tirul apărării aeriene asupra unui „obiect suspect”, afirmă un oficial iranian, potrivit CNN.

O explozie puternică auzită în apropiere de orașul iranian Isfahan a fost cauzată de „focuri de armă ale apărării aeriene asupra unui obiect suspect”, a declarat un comandant militar de rang înalt iranian, potrivit agenției de știri iraniene Tasnim, aliniată la stat.

Nu au existat „pagube sau incidente”, a declarat comandantul militar superior, generalul de brigadă secund Mihandoust, în provincia Isfahan, potrivit Tasnim.

Presa de stat iraniană raportează că toate instalațiile din zonă sunt în siguranță, inclusiv instalațiile nucleare importante.

Trei explozii au fost auzite vineri dimineața devreme în apropierea bazei militare unde se află avioane de luptă din provincia Isfahan, a raportat agenția de știri semi-oficială iraniană FARS.

Deşi mai multe mass-media americane au confirmat atacul israelian, până acum, nici guvernul israelian, nici Pentagonul nu au recunoscut oficial operaţiunea.

Agenţia Spaţială Iraniană a negat, de asemenea, un atac cu rachete, contrar informaţiilor din Statele Unite conform cărora Israelul a lansat proiectile împotriva teritoriului iranian.

Pe fondul confuziei, autorităţile aviatice iraniene au suspendat iniţial zborurile în cel puţin trei oraşe din ţară, inclusiv Teheran şi aeroportul său internaţional, însă câteva ore mai târziu au decis reluarea lor.

Publicația The Telegraph notează că riscul izbucnirii unui război nu a fost niciodată mai mare. Sursa citată mai scrie că atacul Israelului asupra Iranului de vineri dimineață nu va fi o surpriză pentru observatorii occidentali – dar va provoca o mare îngrijorare la Washington și la Londra, în timp ce regiunea se apropie de un război total.

Lovitura vine după atacul masiv lansat de Teheran acum aproape o săptămână, cu un val de drone și rachete asupra Israelului. Majoritatea dronelor și rachetelor de croazieră trimise din Iran au fost interceptate de forțele israeliene, împreună cu partenerii americani și britanici.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php