Situație EXPLOZIVĂ în Orientul Mijlociu. Iranul LANSEAZĂ SUTE DE DRONE ȘI RACHETE către Israel

1 1.264

Armata israeliană (IDF) a confirmat că Israelul a fost vizat de un val de drone lansate de către Iran, intensificând temerile cu privire la represalii pe scară largă în regiune. Potrivit informațiilor furnizate de BBC, IDF a avertizat că aceste drone ar putea continua să ajungă în Israel în următoarele ore, traversând o distanță de 1.800 km.

Forțele israeliene sunt în stare de alertă maximă, monitorizând cu atenție toate posibilele ținte, conform declarațiilor oficialilor. Această escaladare a tensiunilor vine în contextul unei promisiuni a Iranului de a riposta în urma unui atac asupra consulatului său din Siria în data de 1 aprilie, pe care l-a atribuit Israelului și care a dus la moartea mai multor comandanți iranieni.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut declarații publice înainte de lansarea dronelor iraniene, subliniind pregătirea țării pentru orice scenariu, atât defensiv, cât și ofensiv. Netanyahu a evidențiat și sprijinul pe care Israelul îl primește din partea SUA, Marii Britanii, Franței și altor țări.

Într-un comunicat al Consiliului Național de Securitate al SUA, purtătoarea de cuvânt Adrienne Watson a afirmat angajamentul Statelor Unite în sprijinul Israelului împotriva oricăror amenințări din partea Iranului.

„Statele Unite vor fi alături de poporul israelian și vor sprijini apărarea acestuia împotriva acestor amenințări din partea Iranului”, a spus ea.

Rusia a emis avertismente pentru cetățenii săi să evite călătoriile în Orientul Mijlociu, iar o singură companie occidentală care operează zboruri spre Teheran și-a suspendat serviciile cel puțin până în data de sâmbătă, în anticiparea posibilelor represalii ale Iranului.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a subliniat necesitatea de a pedepsi Israelul pentru atacul de la Damasc, soldat cu moartea a șapte membri ai Corpului Gardienilor Revoluției iraniene. Printre victime s-a numărat și Mohammad Reza Zahedi, un comandant important în cadrul Forței Quds, unitatea de elită a Gărzilor Revoluționare.

Tensiunile dintre Israel și Iran ating un nou nivel în urma acestor evenimente, alimentând temerile cu privire la escaladarea conflictului în regiunea Orientului Mijlociu.

Pe lângă drone, Iranul a lansat și rachete de croazieră, anunță Profit.ro.

Acestea au o viteză mai mare decât dronele și vor lovi Israelul mai repede decât dronele.

Gărzile Revoluționare Iraniene (IRGC) au confirmat atacul, într-o declarație publică, citată de The Telegraph.

„În răspuns față de crima recentă a regimului Sionist față de consulatul iranian din Siria, forțele IRGC au lansat, cu succes, zeci de drone și rachete către teritoriile ocupate.

Iordania și-a închis spațiul aerian, iar Siria a pus apărarea anti-aeriană în alertă maximă.

Se pare că o parte din drone au fost interceptate de forțele americane, deasupra Irakului. Surse americane afirmă că Iranul ar fi lansat între 400-500 de drone și rachete.

via R3Media

1 Comment
  1. Moraru+Ionut says

    Israelul a atacat Iranul primul. Acum sa primeasca ceea ce merita.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php