Convoiul pentru Libertate a străbătut centrul și sudul României în ultima zi dinaintea Marelui Protest Național anti-stare de alertă din fața Guvernului, de vineri, 18 februarie, orele 12.00.

0 1.113

Convoiul pentru Libertate, gruparea nr. 3, condusă de Mihai Târnoveanu (Calea Neamului), a făcut, joi, o incursiune prin curbura Arcului Carpat, trecând prin orașe din județul Harghita, Covasna și Brașov. Itinerariul a fost următorul: Gheorgheni, Miercurea – Ciuc, Târgu Secuiesc, Sfântu Gheorghe și Brașov, punct final unde cele peste 12 mașini s-au adunat mai întâi în fața bisericii din Triaj, pentru ca, apoi, să meargă în convoi spre centru și să desfășoare un protest anti-vaccinare și anti-certificate Covid în fața Prefecturii Brașov.

Convoiul condus de Mihai Tîrnoveanu prin județele din inima României a avut o dublă semnificație: pe lângă cea pentru Libertate de Alegere, unanim împărtășită de toate grupările Convoiului, a fost și cea de revigorare a sentimentului național printre românii din orașele masiv populate de maghiari.

Și gruparea nr. 1 a Convoiului pentru Libertate, condusă de Pompiliu Diplan (Starea de Libertate), a avut un drum lung de străbătut joi: Timișoara, Caransebeș, Orșova, Drobeta Turnu-Severin și Craiova, la ceas de seară.

Vineri, 18 februarie, toate grupările Convoiului pentru Libertate vor ajunge la ora 12:00 în Piața Victoriei din București, de unde au declarat că nu vor mai pleca până când Guvernul în fața căruia vor protesta va înțelege să ridice starea de alertă în România.

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php